Kínában szerdán debütál a Galaxy Z Flip 5G

Nem várja meg az augusztust a Samsung a világ legnagyobb 5G-s piacán: úgy tűnik, 22-én bemutatkozik a ráncfelvarrt flipes telefon.

Nem feltétlenül a legpraktikusabb, ám kétségtelenül az egyik legmenőbb hajlítható képernyős telefon a Samsung Galaxy Z Flip, amely Snapdragon 855-tel és 4G modemmel mutatkozott be pár hónapja. Fontos volt, hogy a Galaxy Foldnál letisztultabb küllemű telefon gyorsan kijöjjön, ezért az 5G modemet nem sikerült beletuszkolni, ám hamar felbukkantak az 5G-s ráncfelvarrás pletykái, az utóbbi időben a vadi új Snapdragon 865+ SoC-t mellé társítva. Ezt leszámítva nem vár a szakma lényegi változást, úgyhogy maradhat a 6,7"-re szétnyíló AMOLED panel belül és az aprócska, 1,1"-es kijelző kívül.


(forrás: Samsung Weibo)

Kétségtelenül fontosabb az adatkommunikációs előrelépés, főleg a kínai piacon, ahol már most több százmillióan férnek hozzá 5G-s hálózatokhoz, és ahol 100 ezer forint alatt is tucatnyi 5G-s telefon kapható, a Z Flip pedig elég drága, így nem maradhat ki a buliból. Éppen ezért, bár lehetséges, hogy a nemzetközi premier augusztus 5-én lesz esedékes, Kínában a Samsung weibós oldala szerint már szerdán befut a Galaxy Z Flip 5G.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés