Megérkezett a dupla kijelzős Vivo Nex

Nem kapta meg a 2-es utótagot, afféle különkiadásként érkezik az elöl-hátul AMOLED megjelennítővel ellátott csúcsmobil.

Vivo Nex Dual Display Edition – ennél sokkal beszédesebb neve nem is lehetne az új variánsnak, amit sokáig Nex 2 néven emlegettek a különféle források. A mobil egyik legérdekesebb tulajdonsága ugyanis az elöl-hátul megtalálható AMOLED kijelző, elég hangzatos tulajdonságokkal: elöl 6,39 hüvelykes, 1080 x 2340 pixel felbontású, 19,5:9-es megjelenítőt láthatunk, a gyártó szerint 91,6%-os kijelző/előlap aránnyal, hátul pedig 5,49 hüvelykes, normál 1080 x 1920 pixeles panel van. Nincs kameramechanika vagy slider, hátra könnyedén elfért három optika is, előre pedig természetesen fölösleges is lett volna ilyesmit tenni.


[+]

A főkamera 12 megapixeles, optikai képstabilizátorral, f/1,79-es apertúrával, ezt segíti egy két megapixeles, f/1,8-as segédrendszer. A harmadik kamera nem ultra nagy látószöget vagy telefotókat hoz, viszont a Time of Flight technológiájával egészen pontos távolságmérésre és 3D arcelemzésre képes. Túlságosan sok információt erről a konkrét példányról nem adtak, viszont a ToF rendszereket a normál kameráktól elsősorban a beépített fényforrásuk különbözteti meg, elsősorban a fénysebességet használják a mérésekhez.

Eddig még nem látott kameragyűrű koncepció
Eddig még nem látott kameragyűrű koncepció (forrás: Engadget) [+]

Visszatérve a képalkotásra, nem csak különböző képmódok (bokeh, szuper éjszakai mód, stb.) és normál vaku áll rendelkezésre, hanem egy ledgyűrű is, ami lágy fényt ad a szelfikhez, felső fele valós, 16 ledes fényforrás, az alsót pedig a kijelző adja.


[+]

3500 mAh kapacitású akkumulátorral, 10 voltos/2,25 amperes gyorstöltést támogat a telefon, Android 9.0 Pie rendszer fut rajta Funtouch OS 4.5 felülettel. Kínában már előrendelhető, december 29 az értékesítés első napja, az 5000 jüanös, tehát körülbelül 207 000 forintos kínai ár pedig azt jelenti, hogy ha lesz is Európában a mobil, biztosan nagyon drágán jön.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Vivo

Azóta történt

Előzmények

  • Különleges kamerát kap a Vivo Nex 2

    F/1,3-as rekeszértékű lencséről és 5,5"-es másodkijelzőről pletykálnak, a 22,5 wattos gyorstöltés se marad ki.

  • Tényleg kávamentes lett a Vivo Nex

    Egyaránt 91,24%-os előlap/kijelző aránnyal, de kétféle lapkakészlettel, illetve biometrikus azonosító technológiával mutatkozott be a Vivo Nex és a Nex S vagyis Nex Ultimate a világ leginkább kávamentes készülékeként.

Hirdetés