CES 2020: Toalettpapír on demand

A P&G tudja, hogy nem váltják meg a világot, de vannak kedves ötleteik.

A Las Vegas-i CES egyik első bemutatóját a Procter and Gamble prezentálta, amire kedves édesanyám menten megkérdezte, hogy de, hát mit fejlesztenek, pelust? Nos, igen. A Pampersszel együttműködve egy komplett babafigyelő és elemző rendszert dobtak össze, ami így elég idétlenül hangzik, de hát ez a cucc lényege. A Lumi Pampers egy ökoszisztéma, amihez jár egy megdöbbentően jó felbontású (egészen kifogástalan képet mutat) babafigyelő kamera, egy érzékelő, amit rá kell applikálni a gyermekre, mondjuk a pelusra és egy elég komplex, ingyenes applikáció, ami rendszerezi a begyűjtött adatokat.


[+]

A szenzor automatikusan regisztrálja a baba tevékenységét, ami ugye jellemzően kettő típusú lehet, ha a kiságyban leledzik: alvás és ürítés. Az app egész komoly statisztikákat generál a gyermek bioritmusáról, a szülőket pedig vonatkozó tanácsokkal és informatív anyagokkal látja el. A 348 dolláros szetthez két hétre elegendő pelus is jár, és már rendelhető is az USA-ban.


[+]

Ha már a vegetatív funkcióknál tartunk, a P&G és a Charmin (népszerű toalettpapír márka) WC papír szállító robotkájáról a gyártó is érzi, hogy nem fog technológiai forradalmat kirobbantani, de iszonyú édes és, tulajdonképpen ennyi. A felhasználási területet és effektív hasznosságot egyelőre nem látom magam előtt kristálytisztán, de a Charmin Go Lab ki tud húzni a kakiból. Szó szerint. Ha stratégiailag kedvezőtlen időpillanatban döbbenünk rá, hogy elfogyott a WC-papír, Bluetoothon megkeressük a legközelebbi Charmin Go Lab-et, majd rendeltetésszerűen használjuk az odaszállítmányozott, higiénikusan becsomagolt, szabványos toalett papír gurigát. Az árát egyelőre nem tudjuk, de minden bizonnyal olcsóbb, ha simán csak logikus és megfelelő helyen tároljuk az ellátmányt. Mondjuk karnyújtásnyira.


[+]

Voltak egyébként értelmezhető termékek, például a GilletteLabs Heated Razor, ami alapvetően egy egyáltalán nem érdekfeszítő, hagyományos borotva, csak képes felmelegíteni a pengéket igény szerint 43 illetve 50 fokra, ami a klasszikus, borbélyok által alkalmazott forró törölközővel kezdődő borotválkozási élményt nyújtja. A termék kifejezetten jól néz ki, nagyon maszkulin és high-tech érzetű, a töltőállvány Qi szabványú, így kábelekkel sem kell vacakolni és egy hat napos utat is kibír egy levegővel. Noha nyilvánvalóan nem létszükséglet vagy egy Grand Canyon méretű piaci rést töröl el a Föld színéről, de minden bizonnyal kellemes élményt nyújt mintegy 60 ezer forintnak megfelelő dollárért, egyelőre csak az Egyesült Államokban.


[+]

A Gillette Treo már sokkal inkább valós igényekre reflektáló terméknek tűnik, szintén borotválkozás témakörben, bár egyáltalán nem okos, de még áramot sem igényel. A mini borotva kialakításánál fogva képtelen sérülést okozni, kifejezetten egyenetlen és/vagy puha felületekre tervezték, például idős férfiak számára, akik esetleg segítséget igényelnek a mindennapi arcápoláshoz. A prezentációba bevágott snitt egyébként kivételesen megható és szép volt, egy nagyon idős urat a fia borotvált meg a Treóval a mellékel borotvagélt használva, amihez még víz sem kell. Ez a holmi egyébként utazáshoz és betegápoláshoz is ideális lehet, négy darabot csomagolnak egy pakkba, körülbelül 2200 forintnak megfelelő dollárért.


[+]

Ami viszont tényleg érdekes, az az izé, ami képes eltüntetni a bőrfelszín egyenetleségeit. Első körben optikailag, a benne lévő szérum pedig hosszabb távon alkalmazva halványítja a foltokat és bőrhibákat. A holmi annyiban érdekesebb, mint egy tubus alapozó, hogy csak és kizárólag az elfedni kíván területre viszi fel a korrektort egy beépített digitális kamera segítségével, így kifejezetten természetes hatást eredményez egy tonna kence nélkül is. Azért én szeretnék erről egy kissé jobban megvilágított térben, lehetőleg személyesen is meggyőződni, úgyhogy a P&G szépségápolás, borotválkozás és női higiéniáért felelő igazgatója, Fabian Loos megígérte, hogy küld egyet nekünk.

Azóta történt

Hirdetés