Hirdetés

Bloomberg: 2024 a nagy iPad-frissítés éve lesz

Az idei az első év 2010 óta, hogy nem került piacra új Apple táblagép.

2010-ben mutatta be Steve Jobs az első iPadet, azóta pedig az Apple éves rendszerességgel dobott piacra újabb és újabb táblagépeket, egyre többet. Jelenleg négy típus van a hivatalos kínálatban, viszont ezek legfrissebb tagjai is elmúltak egyévesek, lévén az iPad és iPad Pro modellek 2022 októberében frissültek, az iPad Air 2022 márciusában, az iPad mini pedig 2021 szeptemberében. Ez egyébként látszott abból is, hogy a tabletekből származó bevételek jelentőset zuhantak az utolsó negyedévben az Apple-nél, Tim Apple Cook pedig arra figyelmeztette a befektetőket, hogy a karácsonyi szezonban sem várható jelentős emelkedés.

Az M3-as chip és új kijelző lehet a 2024-es iPad Pro nagy gurítása
Az M3-as chip és új kijelző lehet a 2024-es iPad Pro nagy gurítása (forrás: MacRumors) [+]

A Bloomberg információi szerint a cég 2024-re készül a teljes iPad portfólió frissítésével, melynek üteme a következő lehet: tavasszal, március környékén érkezhetnek a belépőszintet és középszintet képviselő táblák, majd valamikor később, de még a félév vége előtt a csúcskategóriás iPad Pro modellek.

Az iPad Air megkaphatja az M2-es lapkát, míg az iPad mini az A16 Bionic szettet örökli. A 11”-es és a 12,9”-es iPad Pro modelleket ezzel szemben a nemrég bemutatott M3-as processzorokkal szerelheti fel az Apple és a pletykák szerint a Pro modellek közt lesz OLED kijelzővel szerelt változat is. A táblagépek mellé az alap AirPods fülhallgatók bemutatása várható még, az AirPods Pro és a Max modellek frissítése viszont csak 2025-ben esedékes a Bloomberg szerint.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés