Hirdetés

Kuo: Nyugat felől nagyobb iPad Air és OLED iPad Pro várható

Nagyobb frissítések jönnek az iPadek között 2024-ben, az iPhone viszont hardverben alig, inkább szoftverben újul meg.

Hirdetés

Korábban a Bloomberg információi nyomán írtunk róla, hogy miután az idei évben egyik iPad sem frissült, jövőre a teljes termékcsaládot tervezi gatyába rázni az Apple. Most a lap értesüléseit megerősíti az Apple-témában az egyik legmegbízhatóbbnak mondható elemző, Ming-Chi Kuo. Kuo szerint az amerikai cég a nagyobb méretű MacBook Air pozitív fogadtatásának nyomán az iPad Airből is nagyobb mérettel tervez. Hasonlóan ahhoz, ahogy az iPhone-ok két kijelzőmérettel dolgoznak, az iPad Pro és iPad Air is egységesedhet: 10,9”-es lesz a kisebbik Air és 11”-es a Pro, míg 12,9”-es kijelzőt kap a nagyobb méretű iPad Air és a nagyobbik Pro.

2022 óta így néz ki az Apple táblagépes kínálata, 2024-ben nagyobb változás jön
2022 óta így néz ki az Apple táblagépes kínálata, 2024-ben nagyobb változás jön (forrás: Apple) [+]

Kuo jóslata szerint a technológia viszont nem lesz egységes. Az Air modellek maradnak a sima IPS LCD (Liquid Retina) paneleknél, az iPad Pro gépek pedig a mini-LED kijelzőket az iPhone 15 Próban is használt LTPO OLED-re válthatják.


A 2021-es iPad Pro 12,9 a 13"-es MacBook Air mellett [+]

Az elemző szerint két új Pro táblagép várható, ezeket már az Apple M3-as lapkával szerelik fel. A bemutató várhatóan az év elején esedékes, majd az év második felében érkezik a frissített tizenegyedik generációs iPad és a hetedik generációs iPad mini.

iPadek
iPadek (forrás: Apple) [+]

A táblagépek mellett az új iPhone-ok kapcsán is vannak jóslatok, ezeket is a Bloomberg szállítja. Hardver terén minimális változásra számítanak: 48 megapixeles ultraszéles kamerát kaphat az iPhone 16 Pro és 16 Pro Max modell, illetve növelhetik a kijelző méretét, de ennyi. A lap szerint az Apple sokkal inkább az iOS 18-as rendszerre és az abba beépített funkciókra fekszik rá, a Google Pixelekhez hasonlított MI-alapú frissítéseket jósolnak az iPhone-ra és iPadre. Emellett a hibajavítást és a biztonságot tartja majd szem előtt az iOS 18, melynek köze lehet ahhoz is, hogy az EU-s törvénynek eleget téve 2024 első felétől kötelező lesz lehetővé tenni a harmadik féltől származó alkalmazásboltok és fizetési lehetőségek használatát is az Apple-nek az iOS és iPadOS rendszerén. A Bloomberg szerint a külső forrásból való telepítésre iOS-en csak bizonyos kondíciók között lesz lehetősége a felhasználónak, jóval bonyolultabb metódust fejleszt az App Store kikerülésére az Apple, mint ahogy Android rendszeren megkerülhető a Play Áruház. Az EU-s törvények értelmében az iMessage és az érintés nélküli fizetések is minden korábbinál jobban nyitnak majd a harmadik felek irányába az iOS 18-cal, a mikéntről egyelőre nincsenek részletek.

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés