Bemutatkozott az LG G6+

A gyártó eszközölt némi ráncfelvarrást az idei csúcsmodellen, így az LG G6 már Plus verzióban is elérhető lesz.

A Mobile World Congressen bemutatott LG G6 régiótól függően többfajta felszereltséggel került forgalomba, ami esetünkben azt jelentette az amerikai és dél-koreai példányokkal ellentétben se vezeték nélküli töltés, se B&O féle quad DAC nem jutott a készülékbe. Az LG G6+ viszont javarészt változatlan hardveres alapok mellett már rendelkezik ezekkel a fejlesztésekkel, az viszont továbbra sem teljesen világos az LG sajtóanyaga alapján, hogy a regionális eltérések milyen szinten, vagy egyáltalán megmaradnak-e. De valószínűleg a G6+ lényege, hogy ezek egységesen beépítésre kerülnek. Kivéve a Qi töltést.


[+]

A megnevezéssel ellentétben a készülék méretei nem változtak, és a 18:9-es képarányú FullVision kijelző mögött megmaradt a Snapdragon 821-es lapka és a 4 GB rendszermemória. A belső tárhely viszont 128 GB-ra nőtt. A csomaghoz elvileg jár egy B&O Play fülhallgató, hogy a 32-bites magas hanghűségű Quad DAC képességeit maradéktalanul kiélvezhessük, ami szintén, úgymond szériatartozék a G6+ esetében. A vezeték nélküli Qi töltés is bekerült a repertoárba, noha itt már van egy csillag és apróbetűs rész, ami regionális eltérésekre hívja fel a figyelmet.


[+]

Az frissített modellhez új színválaszték is jár, az Optical Marine Blue és az Optical Terra Gold árnyalatok speciális filmrétegnek köszönhetően a különböző szögből beeső fényt változatos módon törik meg. Vagyis vélhetően ezt jelenti a lencseszerkezetű filmréteg, ami hipnotikus optikai hatást kelt (lenticular film to deliver a mesmeric optical effect).


[+]

Az LG G6+-szal együtt szoftveres újításokat is bemutattak, amelyek viszont a már forgalomban lévő, sima G6-ra is elérhetőek lesznek frissítés formájában. A Face Print lehetővé teszi az arcfelismerésen alapuló feloldást gombnyomás nélkül. A készülék anélkül áll neki értelmezni a látottakat, hogy erre bármilyen módon utasítást adnánk, a kamerát pedig maga a mozdulat aktiválja, amivel magunk elé emeljük az eszközt.

LG G6
LG G6 [+]

A  Low Power Consumption protokoll a szenzorok és a vezeték nélküli hálózatok adatai alapján elemzi a felhasználói szokásokat és optimális szintre lövi be az alkalmazások készenléti helyzetét, illetve az energiafelhasználást. A Covered Lens figyelmeztetés pedig fotózáskor, illetve még a fotó ellövése előtt jelez, ha véletlenül belenyúlunk a képbe. Ez a széles látószögű lencse kiváltsága lesz, amibe ugye a széles látószög miatt úgy tűnik, nem nehéz akaratlanul belelógni.

Az árazásról egyelőre nem közöltek hivatalos információkat, annyi viszont borítékolható, hogy felárral kell számolni, azzal együtt is, hogy a vezeték nélküli töltés továbbra is csak bizonyos piacokon lesz elérhető. Az LG G6+ először Dél-Koreában kerül forgalomba, a további menetrend azonban még szintén kérdéses, azt viszont megtudtuk, hogy Magyarországon nem lesz elérhető a G6 táposabb verziója.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

  • Oreóval tesztelték az LG G6-ot

    A Geekbench adatbázisában már a 8.0.0-s Androiddal is tesztelték a mobilt, hivatalos információ ugyanakkor nincs a frissítésről.

  • Első félévben jön Oreo a G6-ra

    Nagyon sokan várják a cég tavalyi csúcsmobiljára érkező Android 8-at, ám teljesen konkrét időpontot még mindig nem adtak ki a dél-koreaiak.

  • Rekord negyedévvel zárta 2017-et a Samsung

    A memória üzletág jócskán megdobta a Samsung bevételeit és nyereségeit, de az LG sem teljesített rosszul. A Galaxyk viszont stagnáltak, az LG Mobile pedig továbbra is veszteséges.

Előzmények

  • Hamarosan befut az LG G6 Pro és a G6 Plus?

    Első körben Dél-Koreában, majd a nemzetközi piacokon bukkanhat fel a két új variáns, állítják a koreai források.

  • LG G6 - hozza a kötelezőt

    A tavalyi, moduláris csúcsmodell után most a biztonsági játékot választották a dél-koreaiak: remekül működik a G6, kimondottan elegáns, vannak benne jó extrák, de az állunkat sajnos nem kell a padlón keresnünk.

  • LG G6 Compact?

    Az LG számos G6 variáció megnevezését védette le, köztük igen ígéretes szókapcsolatokat is, mint G6 és Compact.

Hirdetés