2018. június 20., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Hírek » Phablet rovat

Bemutatkozott az LG G6+

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: LG

A gyártó eszközölt némi ráncfelvarrást az idei csúcsmodellen, így az LG G6 már Plus verzióban is elérhető lesz.

Hirdetés

A Mobile World Congressen bemutatott LG G6 régiótól függően többfajta felszereltséggel került forgalomba, ami esetünkben azt jelentette az amerikai és dél-koreai példányokkal ellentétben se vezeték nélküli töltés, se B&O féle quad DAC nem jutott a készülékbe. Az LG G6+ viszont javarészt változatlan hardveres alapok mellett már rendelkezik ezekkel a fejlesztésekkel, az viszont továbbra sem teljesen világos az LG sajtóanyaga alapján, hogy a regionális eltérések milyen szinten, vagy egyáltalán megmaradnak-e. De valószínűleg a G6+ lényege, hogy ezek egységesen beépítésre kerülnek. Kivéve a Qi töltést.


[+]

A megnevezéssel ellentétben a készülék méretei nem változtak, és a 18:9-es képarányú FullVision kijelző mögött megmaradt a Snapdragon 821-es lapka és a 4 GB rendszermemória. A belső tárhely viszont 128 GB-ra nőtt. A csomaghoz elvileg jár egy B&O Play fülhallgató, hogy a 32-bites magas hanghűségű Quad DAC képességeit maradéktalanul kiélvezhessük, ami szintén, úgymond szériatartozék a G6+ esetében. A vezeték nélküli Qi töltés is bekerült a repertoárba, noha itt már van egy csillag és apróbetűs rész, ami regionális eltérésekre hívja fel a figyelmet.


[+]

Az frissített modellhez új színválaszték is jár, az Optical Marine Blue és az Optical Terra Gold árnyalatok speciális filmrétegnek köszönhetően a különböző szögből beeső fényt változatos módon törik meg. Vagyis vélhetően ezt jelenti a lencseszerkezetű filmréteg, ami hipnotikus optikai hatást kelt (lenticular film to deliver a mesmeric optical effect).


[+]

Az LG G6+-szal együtt szoftveres újításokat is bemutattak, amelyek viszont a már forgalomban lévő, sima G6-ra is elérhetőek lesznek frissítés formájában. A Face Print lehetővé teszi az arcfelismerésen alapuló feloldást gombnyomás nélkül. A készülék anélkül áll neki értelmezni a látottakat, hogy erre bármilyen módon utasítást adnánk, a kamerát pedig maga a mozdulat aktiválja, amivel magunk elé emeljük az eszközt.

LG G6
LG G6 [+]

A  Low Power Consumption protokoll a szenzorok és a vezeték nélküli hálózatok adatai alapján elemzi a felhasználói szokásokat és optimális szintre lövi be az alkalmazások készenléti helyzetét, illetve az energiafelhasználást. A Covered Lens figyelmeztetés pedig fotózáskor, illetve még a fotó ellövése előtt jelez, ha véletlenül belenyúlunk a képbe. Ez a széles látószögű lencse kiváltsága lesz, amibe ugye a széles látószög miatt úgy tűnik, nem nehéz akaratlanul belelógni.

Az árazásról egyelőre nem közöltek hivatalos információkat, annyi viszont borítékolható, hogy felárral kell számolni, azzal együtt is, hogy a vezeték nélküli töltés továbbra is csak bizonyos piacokon lesz elérhető. Az LG G6+ először Dél-Koreában kerül forgalomba, a további menetrend azonban még szintén kérdéses, azt viszont megtudtuk, hogy Magyarországon nem lesz elérhető a G6 táposabb verziója.

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.