Ezekkel az újításokkal futott be a MIUI 12

A Xiaomi Android főverziótól független köntöse tovább finomít a vizuális jegyeken és a szolgáltatásrengetegen, idővel pedig negyvennél is több telefonra lesz telepíthető.

A Mi 10 Youth Edition bemutatójával egy időben a Xiaomi az ígéreteknek megfelelően a 12-es verziószámú MIUI felületről is lerántotta a virtuális leplet, ami természetesen a MIUI 11 logikus továbbfejlesztése.

(forrás: XDA-developers) [+]

A Xiaomi laposabb, letisztultabb és szellősebb megjelenést kölcsönöz MIUI 12-t futtató mobiljainak, legyen szó a világos vagy a sötét témáról.

Új animációk, élő háttérképek és mozgalmasabb mindig aktív kijelzőelemek is bekerültek a képbe.

Reszeltek a teljes képernyős gesztusvezérlésen, valamint egyszerűbb és praktikusabb lett a többablakos, illetve a lebegőablakos elrendezés. Bekerült továbbá az AI hívásopció, jó pár extra biztonságot érintő feature és tovább részletezett fitneszelemek a készülék saját lépésszámlálóját, esetleg csatlakoztatott kütyüt segítségül hívva.

Sokan persze tűkön ülve a mikor? és melyik készülékre? kérdéskörökre szeretnének azonnali választ, és van egy jó, illetve egy rossz hírünk. A jó: a Xiaomi több mint 40 Mi és Redmi telefont listáz, amelyik a MIUI 12-t mindenképpen megkapja, aktuális Android főverziótól függetlenül.

A frissítések három köre
A frissítések három köre (forrás: XDA-developers) [+]

A rossz pedig: Kínában is csak júniusban indul a közzététel első köre olyan modellekkel, mint mondjuk a Mi 9 / 10 vagy a Redmi K20 / K30 család, a világ többi része, illetve a fent listázott, egyéb készülék tehát jobban jár, ha türelmesen kivár, és az élet nem MIUI típusú részével foglalkozik.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés