Bemutatkozott a Meizu Pro 6S

A Pro 6 ráncfelvarrt változata minden valószínűség szerint jobban bírja a terhelést és szebb képeket csinál elődjénél, 2700 jüanos ára pedig nem tűnik irreálisnak.

Kínában bemutatkozott az új Meizu, a Pro 6S, ami természetesen az áprilisi Pro 6 frissített kiadása nagyobb akkumulátorral és javított kamerával. Az üzemidőért felelős telep 2560 mAh kapacitásúról 3060 mAh-ra nőtt, a 24 wattos mCharge 3.0 töltőfej segítségével gyorsan fel is lehet tölteni a lítiumos energiatárolót. A kamera felbontás terén csökkent, 12 megapixeles Sony IMX386 szenzor dolgozik benne, négytengelyes optikai képstabilizátort, lézeres és PDAF-rendszerű hibrid autofókusz-rásegítést és kéttónusú, tízledes vakut kapott, hattagú lencserendszere f/2.0 rekeszértékű. Hátlapi kamera akár 4K videót is képes felvenni 30 fps sebességgel.

A hátlapi kamera optikai képstabilizátorral és Sony IMX386 szenzorral hívja fel magára a figyelmet
A hátlapi kamera optikai képstabilizátorral és Sony IMX386 szenzorral hívja fel magára a figyelmet [+]

A külső mit sem változott, ahogy a méretek is azonosak maradtak, csakúgy mint az 5,2 hüvelykes, Full HD felbontású Super AMOLED kijelző, ami 3D Press nyomásérzékeléssel kiegészülve segíti a felhasználót a mindennapi használatban, a karcok ellen pedig Corning Gorilla Glass 4 próbál védekezni. Hardveresen ezúttal is a MediaTek Helio X25 tesz szolgálatot, tízmagos processzora két darab 2,5 GHz-es Cortex-A72 magból, négy darab 2,0 GHz-es Cortex-A53 magból és négy darab 1,4 GHz-es Cortex-A53 magból áll, mindezt grafikailag Mali-T880 grafikus gyorsító segíti, rendszermemóriából pedig 4 gigabájtnyi LPDDR3 modul áll rendelkezésünkre. Megszűnt a 32 gigabájtos belépőmodell, így csak 64 gigabájtos tárolóval szerelt példányt választhatunk, akinek ez kevés, az viszont nem fog örülni annak, hogy microSD bővítés továbbra sincs.

A kijelző 5,2 hüvelykes, Full HD felbontású
A kijelző 5,2 hüvelykes, Full HD felbontású [+]

Megmaradt a home gombba integrált mTouch fantázianevű ujjlenyomat-olvasó, ahogy természetesen nem maradt ki a Cat.6-os LTE, a dual SIM, a kétcsatornás WiFi, a Bluetooth 4.1 és a GLONASS-szel kiegészülő GPS-vevő sem. Csatlakozók szempontjából USB Type-C és 3,5 milliméteres jack port kapott helyet a mobil alján, a komolyabb Meizu eszközöknél többször megismert kiváló zenei minőségért ezúttal egy Cirrus Logic CS43L36 chip felel.

Hattagú lencserendszer dolgozik a jó képekért
Hattagú lencserendszer dolgozik a jó képekért [+]

A Flyme kezelőfelülettel ellátott Androidot futtató telefon Kínában előreláthatólag decembertől lesz megvehető, jelenleg regisztrálni lehet a gyártó honlapján, egyelőre azonban biztosan ne várjunk európai forgalmazásra. Kínában 2700 jüant, azaz nagyjából 110 ezer forintnak megfelelő összeget kell fizetni a Pro 6S-ért, ami kedvezőbb a 4/64 gigabájtos Pro 6 nyitóáránál.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Meizu

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés