Bemutatkozott a Meizu m3 note

Hirdetés

A meghívó alapján tudtuk, hogy ma kerül sor a Meizu következő, roppant kedvező árú, ugyanakkor korrekt felszereltségű phabletjének bemutatójára, az esemény lezajlott, a várakozásoknak megfelelően be is mutatkozott a Meizu m3 note. Az elődhöz képest számos ponton mutat előrelépést, többek között a unibody, alumíniumból készült ház lehet vonzó sokaknak. A kijelző mérete és felbontása nem változott, 5,5 hüvelykes, Full HD felbontású panelt látunk, a széleken viszont 2.5D lekerekítést alkalmaztak, ami nem ritka a hasonló kialakítású kütyüknél.


[+]

A motorháztető alatt is történtek változtatások, a MediaTek Helio P10 teljesít szolgálatot az újdonságban, 1,8 GHz-es Cortex-A53 processzorral és Mali-T860 grafikus gyorsítóval. Az olcsóbb változat 2 gigabájt RAM-ot és 16 gigabájtos tárolót kapott, a drágábbik modell 3 gigabájt RAM-mal és 32 gigabájtos eMMC 5.1 tárolóval kerül forgalomba. A kamera papíron nem sokat változott, hátul 13, elöl 5 megapixeles szenzor dolgozik, előbbit PDAF-rendszerű autofókusz segíti. A készülék természetesen dual SIM-es, de ha microSD-vel bővíteni szeretnénk a tárhelyet, akkor csak az egyik foglalatba tehetünk SIM-et.


[+]

A burkolat alá 4100 mAh kapacitású akkumulátor került, a home gomb pedig ujjlenyomat-olvasót is tartalmaz, mTouch 2.1 fantázianévvel ellátva, az ígéretek szerint akár 0,2 másodperces feloldási idővel. Az LTE-támogatás természetesen adott, a konkrét frekvenciák viszont még nem ismertek.


[+]

Természetesen ezúttal is az árazás lett igazán erős, a 2/16 GB-os modellért 799 jüant (azaz körülbelül 35 000 forintot), a 3/32-es kiadásért pedig 999 jüant (nagyságrendileg 42 000 forintot) kérnek Kínában, ahol április 11-től érhető el a kütyü. Itthon hivatalos forgalmazás természetesen nem várható, viszont szürkeimportban minden bizonnyal hozzánk is el fog jutni a remek ár/érték arányú mobil.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Meizu

Azóta történt

  • 100 ezer m3 note fogyott 7 perc alatt

    A Meizu újdonsága a kedvező ár ellenére meglehetősen jó felszereltséggel kecsegtet. Nem véletlen, hogy elkapkodták az első készletet.

  • Bemutatkozott a Meizu m3

    Az m3 note után nem sokkal megérkezett a kisebb variáns is: az m2-höz képest frissebb rendszerchipnek és néhány apróbb változásnak örülhetünk, az ára pedig változatlan.

  • Fém burkolatot kap a Philips újdonsága

    Kiszivárgott sajtófotókon látható az S653H készülék, ami kellemes, bár nem ismeretlen formatervet, valamint Full HD felbontású kijelzőt kaphat.

  • A szelfifotósok álma lehet a Meitu M6

    A készülék nem csak hátulra kapott 21 megapixeles kamerát, hanem elölre is, hardveresen teljesen rendben van, a külső viszont megosztó.

Előzmények

Hirdetés