Bemutatkozott a Huawei Watch 2 Pro

A klasszikus formájú óra különlegessége a beépített eSIM, ami az Android Wear világában az első.

Hirdetés

Gyönyörű okosórát rittyentett össze elsőre a Huawei, amikor a Watchot többféle küllemben piacra dobta, amit aztán luxuskiadások, sportosabb folytatás és még egy Porsche Design variáns is követett. A legújabb jövevény, ami egyelőre a kínai piacon mutatkozott be, küllemében a klasszikus variációkra hasonlít, és a belsejében rejti különlegességét.


[+]

A Huawei Watch 2 Pro az első Android Wear rendszerre épülő okosóra beépített, programozható eSIM-mel, ami várhatóan a jövő okos- és csatlakoztatott készülékeinek megoldása lesz, és itt-ott már találkozni vele. Az eSIM a készülékház megnyitása és plasztik kártya behelyezése nélkül lehetővé teszi a felhasználónak, hogy a szolgáltató segítségével mobilhálózatra lépjen, márpedig a Wear 2.0 rendszerrel a csatlakoztatott telefontól független működés kifejezetten nagy hangsúlyt kapott.


[+]

A Watch 2 Pro tehát nem csak WiFi (802.11b/g/n) és BT képes (4.2, LE, BR, EDR), adott a 4G adatkapcsolat és a hívásfogadás is, bár jó kérdés, hogy mi lesz az utóbbi sorsa a Kínai Népköztársaságban, ahol a helyi hatóság épp most lőtte ki az eSIM-es Apple Watch Series 3 órák mobilhálózati kapcsolatát. Ha minden igaz, a Watch 2 Pro a helyi Unicom hálózatára képes felkapcsolódni. Mivel a Google Play szolgáltatások nem érhetők el hivatalosan arrafelé, valószínűleg a zöld robotos rendszer órás funkciólistája sem teljes.


[+]

Kínában persze mindenre van helyi megoldás, így például elérhető az órába épített NFC-vel a Huawei Pay, az Alipay vagy WeChat mobilfizetési rendszer, illetve a gyártó saját hangasszisztense. Van GPS is Beidou támogatással, a rozsdamentes acéllal burkolt, IP68-as védelemmel ellátott ház pedig giroszkópot, iránytűt, pulzusmérőt, légnyomásmérőt és fénymérőt is magában foglal.


[+]

Az 1,2 hüvelykes AMOLED panel kör alakú, 390 x 390 pixeles és Gorilla Glass üveg védi. Hardverileg a négymagos Snapdragon 2100 tesz jó szolgálatot 4 GB tárhellyel és 768 MB RAM-mal. A kezelés az oldalsó két gombbal és természetesen az érintőkijelzővel történik, opcionálisan hangutasítással. A Huawei Watch 2 Pro egyféle méretben, 45 x 48,3 x 12,6 milliméteres órarésszel és 22 milliméteres szíjjal vásárolható meg egyelőre a kínai belpiacon, 420 mAh-s teleppel, 2588 jünaos áron, ami 103 ezer forintnak felel meg. Arról nem szól a fáma, hogy az eSIM-es Huawei Watch elhagyja-e Kína határait.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés