MWC 2017: Megjött a Huawei Watch utódja

Továbbra is a kör alakú design mellett teszi le órafronton a voksát a Huawei, viszont az eddigi, meglehetősen jól sikerült és letisztult formatervet egy kicsit mozgalmasabb váltotta fel. A továbbra is 1,2 inches képátlójú kijelző körül viszont vaskosabb a készülékház, ettől a Watch 2 elég bumfordi, de legalábbis férfias.


[+]

A korábbi egy gomb helyett már kettő van, de a lényeg, hogy az akkumulátor immáron 420 mAh-s, ami elvileg duplázza a készenléti időt, tehát 3-4 napig nem kell töltőt keresni. Persze ez rögtön borul, ha a beépített szolgáltatásokat használnánk, hiszen lesz olyan modell, amiben LTE képes SIM chip (vagy nanoSIM) is kerülhet, minden verzióban akad GPS és NFC, valamint WiFi és Bluetooth, ezek pedig nyilván szeretnek beleharapni a telepbe. Viszont létezik egy “watch mode”, amikor csak óraként funkcionál a termék, így 25 napos készenlétet ígér a gyártó.


[+]

Az órák már a 2.0-s Android Wear rendszert kapják meg, van bennük hangszóró és mikrofon, tehát alkalmasak telefonbeszélgetések lebonyolítására is. A Watch 2 műanyag burkolatot kapott a Classic verzió viszont fémből készül. A szíjak cserélhetők, az órák IP68-as szabványnak megfelelnek, tehát vízállóak, van rajtuk új fejlesztésű pulzusmérő alul, ami folyamatosan monitoroz bennünket és riaszt, ha baj van.


[+]

A kijelző AMOLED, a felbontás 390 x 390 pixeles, a chipset a Qualcomm kifejezetten okosórákhoz fejlesztett Snapdragon Wear 2100-as megoldása. A RAM mérete 768 MB, ez gond nélül elég lesz, a belső tárhely 4 GB méretű. Az órák itthon valószínűleg csak nyáron lesznek kaphatók, áruk körülbelül annyi, mint amennyit az elődmodellért kértek. Más kérdés, hogy arra is megjön a Wear 2.0 és a Watch 2 sokkal kevésbé elegáns, inkább sportos a design, ami mintha arra mutatna, hogy a Huawei most egy kicsit más felhasználó csoportra céloz.

Utód és előd. Hogy melyik a szebb, arról lehet vitatkozni, de...
Utód és előd. Hogy melyik a szebb, arról lehet vitatkozni, de... [+]

Kérdésemre a Huawei regionális termékmanagere elmondta, hogy direkt a sportosabb irány felé mozdultak el, úgy látják, hogy a piac inkább erre nyitott. A két oldalsó gomb is erre utal, az alsó ugyanis a fitnesz funckciókat csalogatja elő. A képeken látható narancsszínű szíj viszont hazánkban nem lesz elérhető, de mivel cserélhető, ezért bárki olyan szíjat tesz rá, amilyenhez csak kedve szottyan.

A 2016-os MWC-re kijutásunkat támogattákEuStock.euTelekom

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés