Érkezik az új eSIM-es Gear S2 classic 3G

Hirdetés

A Gear S2 talán az eddigi leginnovatívabb okosóra, hiszen egy óraméretű kütyüt sem a koronával, sem pedig az apró érintőfelülettel nem könnyű pontosan kezelni, az említett eszköz tekerőgyűrűje viszont komolyan megkönnyíti a használatot. Mi a sportosabb változatot próbáltuk ki, de akad elegánsabb kiszerelés (classic) és 4G Gear S2 is, a CES-en pedig két új classic variáns is befutott. Most még egy családtagról lehullott a lepel, és a Gear S2 classic 3G a GSMA legfrissebb eSIM specifikációinak is megfelel.

Hozzánk ilyen dobozzal érkezett, forgalomba azonban kerek csomagolással kerülhet a Gear S2
Hozzánk a Gear S2 sportosabb változata látogatott el [+]

A beépített elektronikus SIM előnye a cserélhető, kártyás SIM-ekkel szemben az, hogy a modul állandóan a készülékházban van, és nagyjából tized akkora egy hagyományosnál, ami az apró, zárt kütyüknél különösen előnyös. Az eSIM-et vagy a szolgáltató, vagy a felhasználó programozhatja. Szolgáltatóváltás esetén például fizikai SIM-csere nélkül lehet váltani, kártyafüggetlen eSIM-es eszköz esetében pedig a felhasználó dönthet, hogy melyik hálózatra kapcsolódik fel. Elektronikus SIM-ből több fajta van, a GSMA ma viszont, hosszas szakmai egyeztetés után bejelentette a Consumer Remote SIM Provisioning nevű globális kezdeményezést, amelynek a célja az, hogy a jövő eSIM-jeinek hivatalos alapjául szolgáljon.


Befutott a rózsaarany Gear S2 classic is, hamarosan pedig piacra kerül az új GSMA eSIM specifikációnak megfelelő classic 3G [+]

A GSMA specifikációinak jegyében kifejlesztett eSIM-ek lehetővé teszik a felhasználó számára, hogy akár távolról aktiválják kütyüiket a megfelelő mobilhálózaton, vagy éppen távolról váltsanak hálózatot. A GSMA bejelentésével egy napon a Samsung sajtóközleményben közölte, hogy a Gear S2-nek érkezik egy olyan variánsa, amely már ennek a szabványnak is megfelel, ez a már említett Gear S2 classic 3G, amely márciustól lesz elérhető. A cél szakmai berkekben egyébként az, hogy egyszer minden hálózatra kapcsolódó eszköz eSIM-mel érkezzen, és a GSMA igyekszik az Apple-lel is együttműködni, hogy jövőbeni eSIM-es készülékeik is megfeleljenek a most bejelentett specifikációknak.

Hirdetés