Dupla kamerával startolt el a Honor 6X

Egy kamera virít a Honor 6X előlapján, kettő pedig a hátoldalán. Újabb erős ajánlat érkezett a Huawei önállóan működő brandjétől.

Hirdetés

2016 végérvényesen úgy vonul be a mobiltelefónia történetébe, amikor a dupla hátlapi kamerarendszerek széles körben megjelentek. Nem kis része van ebben a Huawei-nek, amelynek az online értékesítésben működő brandje már a Honor 6 Plus idején megpróbálkozott ilyesmivel, ám az idei esztendőben lett a dolog komolyabb szintre emelve.

Makró a Honor 6X hátlapi kameráival
Makró a Honor 6X hátlapi kameráival [+]

Azt mindjárt jegyezzük meg, hogy a délelőtt bemutatott Honor 6X nem a Huawei P9-ből ismert, színszűrős és fekete-fehér szenzor kombinációt portolja a sokkal olcsóbb phabletbe, ehelyett a hátlapon egy 12 megapixeles és egy 2 megapixeles modul van, elsősorban a jobb mélységélesség elérésére a közelképeknél, így a 6X igazából a 6 Plus örököse. A fenti képek az új jövevénnyel készültek, az élesítés PDAF-alapú. A széleinél ívesre vett üveggel védett előlapon 8 megapixeles modul pihen.

Még egy makró
Még egy makró [+]

A Honor 6X a céges hagyományokat követve mutatós fémházat kapott, a TechUpdate szerint 150,9 x 72,6 x 8,2 milliméteres és 162 grammos paraméterekkel, és ha már Huawei/Honor, akkor a hátlapi ujjlenyomat-olvasó sem maradhatott le. Mindezeket hardveres oldalról a 16 nanométeres csíkszélességgel gyártott, nyolcmagos Kirin 655 hajtja meg a Mali-T830MP2-es IGP-vel.

A Honor 6X
A Honor 6X [+]

Az erősebb Cortex-A53 magok 2,1 gigahertzig, a gyengébbek 1,7-ig pörögnek fel. Memória és tárhely variációból háromféle van: 3/32-es, 4/32-es és 4/64 gigabájtos, mindegyik kiszerelés 128 gigabájtos microSD kártyával bővíthető. Szoftveres oldalról a jól ismert EMUI 4.1 jár, Android 6.0-s alapokon.

A dupla hátlapi kamera és az ujjlenyomat-olvasó
A dupla hátlapi kamera és az ujjlenyomat-olvasó [+]

Az előlapon 5,5 hüvelykes, 1080 x 1920 pixeles megjelenítő kapott helyet az IPS fajtából, egész keskeny kávákkal. Az EMUI továbbra is felajánlja a kézi kalibráció lehetőségét. Ami az adatkommunikációt illeti, a 6X két SIM-et fogad be széleskörű 4G támogatással (a sávok régiótól függhetnek), a Bluetooth 4.1-es, a WiFi pedig 802.11b/g/n szabványú. Az akkumulátor 3340 milliamperórás, ami a takarékos SoC-vel egyetemben elég ígéretes az üzemidő szempontjából.

A Honor 6X mutatós lett
A Honor 6X mutatós lett [+]

A Honor 6X forgalmazása Kínában október 25-én indul arany, ezüst, szürke és rózsaarany színekben, 1000 (3/32 gigabájt) 1300 (4/32 gigabájt), illetve 1600 jüanért (4/64 gigabájt). Ez hazai valutára kalkulálva a roppant barátságos 41, 54 és 66 ezer forintot jelenti. A hazai elérhetőségről egyelőre nincs információnk, hiszen a bejelentésre a Kínai Népköztársaságban került sor.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Honor

Azóta történt

Előzmények

  • Honor 8 - tisztelet a kivitelnek

    A lehengerlően szép Honor 8 pont azt kínálja, amit a Huawei P9, csak olcsóbban, ez pedig remek hardvert, dupla hátlapi kamerát és rogyásig telepakolt szoftvert jelent.

  • Honor 5X - tisztességes munka

    Komolyan előrelépett a Honor X sorozata egy év alatt, a fémház, a hátlapi ujjlenyomat-olvasó és a Snapdragon 616 kombinációja viszont erősebb konkurenciával találkozik.

  • Honor 7 - emeli a tétet

    Az ár/érték bajnok Honor 6 tavaly nem csak a konkurenciának, hanem a folytatást illetően magának is feladta a leckét. A Honor 7 fémházzal és ujjlenyomat-olvasóval válaszol.

  • Honor 4X - négytalálatos

    A vállalat újdonsága lényegében a phabletek között versenyez az 5,5 hüvelykes HD kijelzővel, jó az üzemidő, erős a nyolcmagos processzor, a kamera jó képeket lő és az árat is sikerült eltalálni.

Hirdetés