Bemutatkozott a Huawei P50 Pocket

A hajlítható kijelzős kagylómobil elsőként Kínában, később azonban a nemzetközi piacon is kipróbálja magát, résmentes összecsukhatóságot és Snapdragon 888 chipet ígérve.

Hirdetés

A Moto Razr és a Samsung Galaxy Z Flip-család után a Huawei is piacra dobja hajlítható kijelzős kagylómobilját, ami a könnyű zsebre vághatósága miatt P50 Pocket névre hallgat. A Huawei az egyszerű zsanér helyett egy többdimenziós mechanikát alkalmazott, ami miatt semmilyen látható rés nem marad összecsukott állapotban, és a Mate X2-ből kiindulva vélhetően a középen lévő hajlítási pont sem lesz feltűnő vagy zavaró, van már ebben tapasztalata a Huawei-nek.


[+]

Becsukott állapotban a dupla gyűrűs kialakítás hívja fel magára a figyelmet, az egyik ezek közül a kamerákat foglalja körbe, a másikban pedig egy kör alakú, 1 hüvelykes kijelzőt látunk, ami órát, dátumot, értesítéseket, widgeteket tud megjeleníteni. Ha kinyitjuk, akkor 6,9 hüvelykes, 120 Hz-es képfrissítésű OLED panel tárul elénk, jó magas, 21:9-es képaránnyal, 1188 x 2790 pixellel, felül pedig kameralyukkal a szelfikamerához.


[+]

A főkamera 40 megapixeles, de túl sok egyéb információt nem tudunk róla, mellette 13 megapixeles, f/2,2-es ultraszéles és egy 32 megapixeles, f/1,8-as, széles spektrumú, a színvilág javításáért felelős egység kapott helyet. A rendszerchip a Snapdragon 888 4G, tehát 5G-s képességekkel nem büszkélkedhet a mobil, viszont alaphangon 8/256 GB-os memóriapakk került bele, ami 12/512 GB is lehet a drágább változat esetén.


[+]

Szoftveres téren a HarmonyOS fut rajta, az akkumulátor kapacitása 4000 mAh és 40 W-s gyorstöltési lehetőség is van. 7,2 milliméter vékony a mobil, ha ki van nyitva, becsukva 15,2 millimétert mérhetünk, mérlegre helyezve pedig 190 grammos értéket olvashatunk le. Fekete, ezüst és arany színekben, 460 ezer forintnak megfelelő 8988 jüanos alapáron érkezik, a 12/512 GB-os változatért pedig 563 ezer forintnyi jüant kell fizetni Kínában, egyik összeg sem hangzik kevésnek.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés