Bemutatkozott a HTC One X10

Régóta lehet hallani a HTC One X10-ről, már az MWC előtt is érkeztek róla fotók és információk, a hivatalos leleplezés azonban most történt meg, egész konkrétan feltöltötték és elérhetővé tették a termékoldalt weboldalukon. Nem beszélhetünk UltraPixel kameráról, Cat. 11-es LTE-ről vagy másodlagos kijelzőről, mint a nemrég tesztelt U Ultrával kapcsolatban, viszont kapott egy tisztességes méretű, 4000 mAh kapacitású akkumulátort, mellé pedig középkategóriás felszereltséget.

Ismét hátlapon az ujjlenyomat-olvasó
Visszakerült a hátlapra az ujjlenyomat-olvasó [+]

Aggodalomra semmi ok, nem fogyott még ki a tajvani raktárakból a Helio P10, a U Play után ebbe a kütyübe is az említett lapkát tették, enyhítő körülmény, hogy a One X10 végfelhasználói ára 100 000 forint alá várható. A négy 2,0 és négy 1,1 GHz-s Cortex-A53 magot használó, Mali-T860MP2 grafikai egységgel szerelt lapka teljesítményét ismerjük, ezúttal is Full HD kijelzőt fog megdolgoztatni, 5,5 hüvelyken, super LCD technológiával és Gorilla Glass-védelemmel. A telefon tömege 175 gramm, fizikai méretei pedig 152,9 x 75,6 x 8,23 milliméteresek.

Mindkét kártya képes 2G, 3G és 4G adatkapcsolatra, de jó eséllyel nem minden piacon indul dual SIM-mel
Mindkét kártya képes 2G, 3G és 4G adatkapcsolatra, de jó eséllyel nem minden piacon indul dual SIM-mel [+]

Adatkommunikációs szempontból a kötelezőket várhatjuk, a dual SIM-es modell a másodlagos kártyával is képes Cat.6-os, tehát 300/50 Mbps-ben maximált LTE-kapcsolat létesítésére, ezen kívül van Bluetooth 4.2, DLNA, 802.11a/b/g/n WiFi és Miracast, hiányzik viszont az NFC és az infra. A hátlapi kamera 16 megapixeles, f/2-es rekeszértékű, stabilizátor nélküli optikával, 1 mikronos szenzorpixelekkel, RAW-képes manuális (vagy ahogy a HTC hívja, profi) móddal és 1080p videofelvételi lehetőséggel.

Akár egy régebbi modell is lehetne
Akár egy régebbi modell is lehetne [+]

Az ára Oroszországban – ahol a mobilok általában nem olcsók – 19 990 rubel, ami éppen a bűvös 100 000 forint fölött van, remélhetőleg itthon öt számjegyű összeggel tud startolni a fekete és ezüst színekben piacra kerülő One X10.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HTC

Előzmények

  • Sajtófotón a HTC X10

    Vélhetőleg ez lesz az utolsó okostelefon a tajvaniaktól, amely a HTC U becenevű csúcsmobil előtt befut.

  • HTC One M9+ - rendszerchipből is csak hazait!

    A gyártó tavalyi csúcsmodelljének megnövelt változata ujjlenyomat-olvasóval és dupla hátlapi kamerarendszerrel büszkélkedik, az erőteljesen melegedős rendszerchipet pedig lecserélték.

  • HTC One E9+ dual sim - plasztik(ai) műtét

    A One M9 BoomSound hangszóróit, remek hangminőségét és fürge rendszerfelületét műanyag testbe ültették, QHD-s kijelzővel megspékelve. Ez a beavatkozás azonban nem lett olcsó.

  • HTC One A9 - arany(áras) középút

    Újabb készülék visszhangját határozzák meg bizonyos formai hasonlóságok, pedig bőven vannak az A9-nek érdemei. Az árazást viszont nagyon, de nagyon elmérték.

Hirdetés