Blokklánc mobillal rukkolt elő a HTC

Hirdetés

Korai hozzáférés keretében kizárólag kriptovalutával lehet megvásárolni a HTC első blokklánc-készülékét, ami 0,15 Bitcoinba vagy 4,78 Etherbe kerül. Ez október 23-án, 15:12 perckor körülbelül 830 eurót jelent. Aktuális árfolyamon olyan 268 ezer forint, plusz az apró. Noha az Exodus 1 specifikációja is impresszív, a decentralizált alkalmazások és a hardverszintű virtuális pénztárca lényegesen érdekesebb.


[+]

A Zion nevű fejlesztés biztosítja a készüléket. Amit ugye el lehet például hagyni. De akkor sincs túl nagy gond. Az úgynevezett Social Key Recovery a Shamir-féle titokmegosztási algoritmust használja, ehhez néhány megbízható készüléket kell megadni, amelyek ilyen esetben helyreállíthatják a kulcsot. A Zion a Snapdragon 845 hardveresen védett tárhelyét használja a kulcsok Android rendszer és appok előli elzárásához.


[+]

A gyártó nem kifejezetten specifikálta a decentralizált alkalmazások technikai hátterét, általában azt valószínűsítik, hogy a dapp-ok az Ethereum nyílt forráskódú, blokklánc alapú, elosztott számításokon alapuló platformján futnak.


[+]

Azért a specifikáció is kiemelkedő: a Snapdragon 845 mellett 6 GB rendszermemória dolgozik 128 GB UFS 2.1 szabványú belső tárhellyel. A HTC integrálta a BoomSound HiFi Edition technológiát, van IP68-as védelem, az Edge Sense szorongatós funkció második generációja és Cat.18-as 1,2 Gbps LTE mindkét nanoSIM helyen. Kamerából négy jutott, a hátlapi rendszer 12 és 16 megapixeles szenzorokból (utóbbi valószínűleg telés), az előlapi duó pedig két 8 megapixeles szenzorból áll.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HTC

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés