Bemutatkozott a Fire Phone

Hirdetés

A várakozásoknak megfelelően Jeff Bezos, az Amazon első embere tegnap éjjel hivatalosan is bemutatta cége első saját fejlesztésű okoselefonját, mely a táblagép termékvonalhoz hasonlóan alaposan átalakított Android platform köré épül. A Fire Phone legfőbb célja természetesen az Amazon szolgáltatások kényelmes elérésének biztosítása, melyek között zenei és video streaming szolgáltatások, elektronikus könyvek írásos és hangos elérése, sőt, még egyszerűsített vásárlási opció is rendelkezésre áll. Ez utóbbi a dedikált hardveres billentyűvel is elérhető „Firefly”, mely a hátoldali kamera segítségével képes felismerni valós objektumokat, zeneszámokat és klipeket, játékokat, filmeket, show műsorokat, vagy akár sorozatok egyes epizódjait is, melyeket az Amazon gigászi katalógusából azonnal meg is lehet vásárolni.

Az előlap sarkain található infravörös kamera kvartett egyetlen célja az emberi szem és arc követése, mely segítségével 3D hatást keltő „dinamikus perspektívák” megjelenítésére is képes, valamint a weblapok görgetésére, e-könyvekben való lapozásra, sőt akár játékok irányítására is lehetőség nyílik. Műszaki paraméterek tekintetében a Fire Phone egy átlagos felső-középkategóriás készülék, mely 4,7 hüvelykes, 720 × 1280 képpontos kijelzőt, optikai stabilizátorral ellátott 13 megapixeles kamerát, 2,2 GHz-es négymagos Qualcomm processzort, Adreno 330 grafikus gyorsítót, 2 GB RAM-ot, sztereó Dolby Digital kihangosítót, valamint 32 vagy 64 GB belső memóriát kapott. Az Amazon okostelefonja – egy éves ingyenes Amazon Prime hozzáféréssel – kizárólag az amerikai AT&T kínálatában lesz elérhető 199, illetve 299 dolláros előfizetéses áron július 27-étől.

Azóta történt

  • Fejlesztőket csábít az Amazon

    Alkalmazásonként akár ötezer dollárnak megfelelő támogatást is hajlandó nyújtani a Fire Phone alkalmazások fejlesztőinek az Amazon.

  • Bezuhant a Fire Phone ára

    A száz dollár értékű ajándékcsomag ellenére az eredeti ár kevesebb mint harmadáért adja kártyafüggetlenül saját okostelefonját az Amazon.

Előzmények

Hirdetés