2019. március 24., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Hírek » Okostelefon rovat

Bezuhant a Fire Phone ára

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: GSMArena

A száz dollár értékű ajándékcsomag ellenére az eredeti ár kevesebb mint harmadáért adja kártyafüggetlenül saját okostelefonját az Amazon.

Hirdetés

Hosszú előkészületek után az Amazon júniusban végül hivatalosan is bemutatta az addigra lényegében minden részletében megismert Fire Phone okostelefonját, mely az előlap négy sarkába helyezett infravörös kamerája révén bármilyen irányban tartva képes követni a felhasználó arc- és szemmozgását. A világ legnagyobb online kereskedője akkor még úgy gondolta, hogy az egyedi vezérlés, illetve az ingyenes kiszállítás, a zenék és filmek korlátlan online elérése, illetve a havi egy e-könyv kölcsönzését kínáló 99 dollár értékű egy éves ajándék Amazon Prime előfizetés elegendő lesz ahhoz, hogy a kártyafüggetlen változatért nettó 649 dollart, vagy két éves AT&T előfizetéssel 199 dollárt kérjen az Egyesült Államokban. Az Apple készülékeihez hasonló árazás azonban igen csekély forgalmat eredményezett, így pár hónappal a premier után kénytelen volt 99 dollárra mérsékelni a szerződéses árát, míg a kártyafüggetlen változat ára 449 dollárra csökkent.

A jelentős árcsökkentés ellenére az érdeklődés továbbra sem váltotta be a várakozásokat, így az Amazon végül igen drasztikus lépéssel 199 dollárra csökkentette a kártyafüggetlen változat árát, melyhez továbbra is jár az egy éves ingyenes Amazon Prime előfizetés. A minden Google szolgáltatástól megfosztott Android platform köré épülő Fire Phone műszaki fronton egyáltalán nem nevezhető rosszul felszerelt ajánlatnak, hiszen 4,7 hüvelykes, 720 × 1280 képpontos kijelzőt,13 megapixeles fő és 2,1 megapixeles előlapi kamerát, 2,2 GHz-es Snapdragon 800 processzort, 2 GB RAM-ot, 32 GB belső tárhelyet és 2400 mAh kapacitású akkumulátort kínál relatíve kompakt kivitelben. A Google alkalmazásboltjának letiltása azonban sokaknak túlságosan is erős korlátozást jelent.

Hirdetés

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.