Android 12-t kap a OnePlus 9 és a 9 Pro

Sőt, OnePlus 7-ig visszamenőleg minden gyártói csúcsmodell. Immár a ColorOS 12-vel együtt érkezik a frissítés, ezzel az Oppo mobilokhoz hasonló felhasználói élményre lehet számítani.

Tegnap mutatta be legfrissebb Androidra épülő felületét az Oppo, ez lett a ColorOS 12, ami Androidból is a hamarosan véglegessé váló 12-es verzióra épít. A változások sorát légiesebb tereprendezés nyitja a felületen, tompább ikonokkal és kontrasztosabb feliratokkal. Apró, természetes, visszapattanó animációból is több jutott az új felületbe, omoji néven pedig animált 3Ds-s emojikat készíthetünk saját magunkról. Megújul továbbá az oldalról előhúzható okos oldalsáv (Smart Sidebar 2.0), mostantól szöveget másolhatunk oda böngészés közben, vagy kapcsolódó funkciót nyithatunk meg egy másik alkalmazásban, mondjuk a zenelejátszóban.


[+]

A kezelőfelület tehát valamelyest eltér a Google-féle Material You újratervezéstől, összességében pedig az Oppo mobilok felhasználói a gyári Androidhoz közelebb lévő felülettel találkozhatnak a korábbi ColorOS-hez képest, míg a OnePlus-tulajdonosok kicsit több extrával találkoznak majd az eddig megszokottakkal ellentétben.


[+]

A ColorOS 12 szorosabb összhangot ígér a telefon és a Windows laptop között, nem csak az utóbbira tükrözve az előbbi képernyőjét, felajánlva a mobil irányítását a számítógépről, hanem fájlok, feladatok gyors megosztását WiFi-n, akár 45 Mbps sebességen.


[+]

Állítólag a ColorOS 12 körülbelül 30%-ot optimalizál az általános memóriahasználaton és 20%-kal csökkentheti a készenléti fogyasztást, így összességében 12%-ot javít az átlagosan elérhető üzemidőn: ekkora fejlődés egy szoftverfrissítéstől szinte túl jól hangzik, kíváncsian várjuk.


[+]

Az Android Auto kezelőfelületbe is belenyúltak Car+ néven, az ehhez csatolt fotójuk erősen hajaz a CarPlay-ben megszokottakhoz. Az Oppo Find X3 és Find X3 Pro modellek mellett a OnePlus 9 és 9 Pro megkapja az új verziót még október elején (sőt, Kínában, béta-alapokon már kipróbálható), de még a OnePlus 7-ig és az Oppo A53 5G-ig visszamenőleg is lehet számítani a komoly frissítésre.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés