Befutott a kettős videofelvétel a P30 Próra

A 153-as sorszámú frissítés az áprilisi biztonsági hibajavító csomagot és az AR vonalzót is elhozta.

Hirdetés

Remekül szerepelt a Huawei P30 Pro három hátlapi és egy előlapi kamerája tesztünkben, de volt olyan mód, amit csak megjelenés utánra ígértek. Ilyen a kettős videofelvétel, ami osztott képernyőn, 2336 x 1080 pixel (FHD+) felbontáson rögzít egyszerre az ultraszéles látószögű optikával, illetve vagy a főkamerával (2-4,9x-es zoom), vagy a periszkópossal (5x-15x-ös zoom). Az előlapi kamera nem választható ki egyik ablakba sem, a Leica effektek viszont igen.


[+]

Ez a mód a héten kezdett felbukkanni a P30 Pro tulajdonosainak értesítési képernyőjén, és az 579 megabájtos EMUI frissítőcsomag elhozta az áprilisi androidos hibajavító csomagot, a „bájos” fantázianevű háttérelmosási effektet, a Huawei Vlog funkciót (automatikusan összeállított zenés klipek), illetve az AR Mérést is, ami más Huawei és Honor mobilon már felbukkant.

[+]

Az utóbbival hosszt, magasságot és területet lehet számolni a hátlapi kamera kiterjesztett valóság funkcióival, bár azt nem tudom megerősíteni, hogy ebből konkrétan a ToF kamera is kiveszi-e a részét. Ügyes trükk mindenesetre hozzávetőleges eredményekkel. A 153 sorszámú EMUI 9.1 frissítés hibajavításait a Huawei ugyan nem részletezte, az erős szél esetében hallható zajszűrés viszont mintha sokkal visszafogottabb, és így összességében a hangminőség videorögzítéskor tisztább, teltebb lenne.

Előzmények

  • Tíz másodpercig bírta a Huawei P30 és P30 Pro

    Az előrendelhető készletnek 10 másodperc alatt lett vége Kínában. Ez legrosszabb esetben is 30 ezer készüléket jelent.

  • Periszkópos zoomkamerával érkezik a P30 Pro

    Erről Clement Wong beszélt a vállalat részéről, a zoomtartományra pedig Bruce Lee fotói nyújthatnak megfejtést. Hivatalos videoelőzetes is érkezett.

Hirdetés