Befutott a cukormentes Android a Nokia 8.1-re

Ez az első HMD érás Nokia telefon, amelyikre telepíthető az édességes elnevezést hátrahagyó Android 10.

Nem sikerült rosszul a Nokia 8.1, épp csak az árazás csúszott megint félre. Az összeszerelési minőségbe vagy éppen a vegytiszta Android logikájába azonban nem lehetett belekötni, és mivel a HMD Global lépett elő az egyik legjobb gyártóvá a frissítések tekintetében, sejteni lehetett, hogy az Android 10-et előbb-utóbb ez a modell is megkapja.


[+]

Más kérdés, hogy a 8.1-nek sikerült a hányattatott sorsú Nokia 9 PureView-t is beelőznie, így a felső-középkategóriás modell tulajdonosai örülhetnek elsőként az új gesztusvezérlésnek vagy a rendszerszintű sötét témának. Várhatóan nem kell sokat várni, hogy több másik készülékre is befusson az édességes elnevezéstől megszabaduló rendszerverzió, ez pedig a Nokia telefonok részéről megsüvegezendő.

Azóta történt

Előzmények

  • Nokia 9 PureView - ehhez nem kell ennyi kamera

    Jelentős csúszás után végre itt a HMD csúcskészüléke, pár remek tulajdonsággal. Ám régi a hardver és az 5 + 1 kamerás hátlapi különlegesség komoly csiszolásra vár.

  • Nokia 8.1 - Annyira plusz, hogy már nyolc

    A Nokai 8.1 ugyanaz a készülék, mint a Nokia X7, amit meg ugye a Nokia 7 Plus folytatásának szántak, így a Nokia 8.1-nek inkább van köze a felső középkategóriás modellekhez, mint a csúcsszériához.

  • Nokia 5.1 - 5.1-es körzet

    Ismét nem üti meg az ingerküszöböt, viszont továbbra is minőségi és esztétikus készülék. De a Nokia márkajelzésen kívül nagyjából ennyit tud üzembiztosan.

  • Nokia 6.1 - kis verziófrissítés

    Sok tekintetben előrelépett az új Nokia 6 a tavalyihoz képest, ám már be is jelentették szenzorszigetes, még ütősebb folytatását, így rövid életű lehet a telített phabletpiacon.

Hirdetés