Befejeződött a Motorola felvásárlása

Januárban nagy port kavart a hír, miszerint két és fél évvel a 12,5 milliárd dolláros felvásárlás után a Google eladja a Motorola mobilos részlegét a Lenovónak, méghozzá az eredeti ár töredékéért, 2,9 milliárd dollárért. A felbecsülhetetlen értékű szabadalmak ugyanakkor a Google kezében maradtak, akárcsak a Motorola kutatórészlege, amely többek között a moduláris Project Ara telefonok fejlesztésében is részt vesz. Ma a Google és a Lenovo bejelentette, hogy a felvásárlási procedúra végre lezárult, azaz a Motorola most már hivatalosan is az utóbbi gyártó tulajdonába került. A Lenovo 660 millió dollárt egy összegben fizetett ki, további másfél milliárdot az elkövetkező három évben fog a Google számlájára juttatni, emellett a Google rendelkezésére bocsát 750 millió dollár értékű Lenovo részvényt.

Most már tényleg a Lenovóé a Motorola

Lenovo korábban is jelezte, a Motorola pedig megerősítette, hogy a felvásárolt amerikai gyártó független egység marad a kínai óriásvállalaton belül, megmarad a márkanév és az összes mobilos termékvonal is. A Motorola egy „Hello Lenovo!” című blogbejegyzésben hallatta a hangját, amiből egy bekezdést idézünk: „A Lenovóban olyan partnerre találtunk, amelyik hasonló célkitűzésekkel, globális képviselettel, színes portfólióval és remek stratégiai döntéshozó képességekkel rendelkezik. Ketten együtt gyorsabban és messzebbre juthatunk" – mondta Rick Osterloh.

Azóta történt

  • Melyik a harmadik legnagyobb mobilgyártó?

    A Xiaomi és a Lenovo is saját magát tartja a Samsung és az Apple mögötti legsikeresebb mobilgyártónak, és tulajdonképpen mindkettőnek igaza van. Ez mégis hogy lehet?

Előzmények

  • Cseppálló borítást kapott a Nexus 6

    A fenti információ a Motorola honlapján olvasható a Google első referencia phabletjéről, bár a pontos IP-minősítésről nincs információ megadva.

  • Lenovo S850 - fényezi magát

    A két SIM-es S850 a Lenovo egyik középkategóriába szánt darabja, amely üveg hátlappal és HD felbontású kijelzővel hívhatja fel magára a figyelmet.

  • Motorola Moto X - kézről-kézre

    Már éppen azt gondoltuk, hogy a Google kirántotta a csávából a Motorolát, amikor az egészet jól eladták a Lenovónak. Ettől még a Moto X saját kategóriája egyik legjobbja.

Hirdetés