Az Okostelefon Akadémián itthon is bemutatkozik a Firefox OS

2013. március 13-án 18:00-tól ismét egy izgalmasnak ígérkező telekommunikációs témájú rendezvényen lehetnek majd részt a kütyük szerelmesei és az érdeklődők, a Telenor ugyanis első alkalommal rendezi meg az Okostelefon Akadémiát. A név már ismerős lehet a szolgáltató tavalyi videóversenyéről, a rendezvény pedig a korábban Android, majd Android vs. Windows Phone Workshopok egyenesági leszármazottjának tekinthető.

A névváltás véleményünk szerint a platformok bővülésére utal, ami többek között a BlackBerry jelenlétének is köszönhető a tervezett kiállítók között. Azonban valószínűleg még ennél is exkluzívabb részeseménynek tekinthető a Mozilla és a Firefox OS bemutatkozása, a rendezvény nyitóprogramján a cég egyik munkatársa fog prezentálni a Barcelonában általunk is kipróbált operációs rendszerről és a tervekről. Ezt követően egy kerekasztal-beszélgetést lehet majd végighallgatni négy IT-biztonsági szakértővel a rendezvény gerincét adó témakörben. Hogyan lehetnek biztonságosabbak mindennapjaink okostelefonunk segítségével? Mennyire megbízhatóak a virtuális adattárolók? A szakértők ilyen és ezekhez hasonló kérdésekre keresnek majd választ.

Ezt követően 19:20-tól három program fut majd párhuzamosan, az Android és a Windows Phone Meetupok mellett a Mobilarena előadását is meg lehet majd hallgatni a tudatos okostelefonhasználat témakörében, amit egy rögtönzött és interaktív Mobile World Congress élménybeszámoló, kollektív KAS-iszogatás és az utunk eseményeit összefoglaló kisfilm bemutatója követ majd. Eközben folyamatosan fut majd az expó, ahol a BlackBerry és a Mozilla mellett a Nokia, a Huawei, a Microsoft, a HTC, a Norton, a Deloitte és a kancellar.hu is megtalálható lesz majd.


MWC-s utazásunk első napjának kisfilmje. A teljes összefoglaló a rendezvényen lesz először megtekinthető.

Az eseménynek a budapesti Erzsébet téren található Akvárium Klub (volt Gödör) ad majd helyet, az első érkezőkre 17:30-tól számítanak a szervezők, a befejezés várhatóan 21:00 körül várható. A belépés ingyenes, ám regisztrációhoz kötött, a részvételi szándékot a socialmedia@telenor.hu email címen kell jelezni. További információk az esemény Facebook oldalán olvashatók. A játékban résztvevők között egy Firefox mobilt sorsolnak majd ki a szervezők.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés