Lezaljott az első Android vs. Windows Phone Workshop

Korábban már írtunk az Android vs. Windows Phone Workshoppal kapcsolatban, mivel a Telenor egészen más megközelítésben készült megrendezni az Android Workshopból kialakult sorozat legújabb állomását, mint korábban. Múlt hét csütörtökön pedig el is látogattunk a helyszínre, már csak azért is, mert Bog az okostelefonok lelkivilágában kevésbé jártas, vagy a téma iránt csak simán érdeklődő felhasználóknak egy meglepően kellemes és izgalmas előadást tartott a navigációs rendszerekkel kapcsolatban.

Mivel a szervezőket régóta ismerjük személyesen is, valamint biztosak akartunk benne lenni, hogy nem lesz semmilyen fennakadás a GPS-es témában, már jóval a kapunyitás előtt a helyszínre érkeztünk. Felmerült bennünk az a gondolat is, hogy két Mobile Meetinggel és egy Veletech-kel a hátunk mögött talán tudunk is majd segíteni valamit az utolsó simításokban, de örömmel tapasztaltuk, hogy minden a legnagyobb rendben volt, a djuice-csapattag Mantz Laci jó konfernsziéhez méltóan nagy lelkesedéssel próbálgatta a szövegét (mi ilyet még sosem csináltunk, pedig szórakoztatásra is kiválóan alkalmas tevékenységnek tűnik). Fennakadás egyedül talán nálunk volt, de önhibánkon kívül, hiszen a bemutatóhoz feltétlenül szükséges MHL-kábel valahogy nem jutott el a helyszínre, de mivel a Telenor rendelkezik üzlettel a Mammutban, pár perc alatt ez a kérdés is megoldódott.

A rendezvény barátságos mivoltát gyönyörűen mutatta, hogy a valamilyen okból a hivatalos megnyitó előtt érkező látogatókat is beengedték a helyszínre, hogy ne kelljen kint fagyoskodniuk a Millenárisban. 6 órakor pedig el is kezdődött a hivatalos program, a felkonf az előpróbának köszönhetően gördülékenyen lefutott, és bár a nagy platformcsatát szimuláló kerekasztalbeszélgetés az egyik vendég késése miatt kicsit ugyan elhúzódott, a közönség úgy tűnt, hogy a brainstorming végén is töretlen lelkesedéssel emelgette az egyik felén Windows Phone, másik felé Android emblémával ellátott műanyag táblácskákat, amiket a belépéskor kaptak. Ez egyébként csak egy kis része volt a közönség bevonásának és a rendezvény interaktív mivoltjának, a szervezők ugyanis igyekezdek minden lehetőséget megadni ahhoz, hogy a résztvevők kérdezhessenek, véleményezhessenek és részesei válhassanak a programoknak. Mi is nagy örömmel tapasztaltuk, hogy a Bog előadását végighallgatók közül többen is kérdéseket tettek fel, ráadásul nem csak a navigációval, hanem több más témával kapcsolatban is; ezúton is köszönjük a bizalmat és örülünk, hogy még a Windows 8 operációs rendszer kapcsán is pont képben voltunk. De előre szólunk, hogy legközelebb nem ér majd minket Unixról kérdezgetni, mert abban nem leszünk ilyen eredményesek.

Bog előadása sokakat érdekelt
Bog előadása sokakat érdekelt

A továbbiakban kicsit szabadabb volt a program, apróbb workshopok keretein belül feltörekvő appfejlesztőkkel beszélgethetett a közönség, volt VJ-szett, a Nokia, az LG és a HTC készülékekkel is jelen volt, 9 óra környékén pedig a Telenor kiosztotta az Okostelefon Akadémia díjait. Kifelé menet Boggal arról beszélgettünk, hogy bár egy mammutvállalat rendezte, az Android vs. Windows Phone Workshop kifejezetten emberi lett. Reméljük, hogy a látogatók hozzánk hasonlóan jól érezték magukat, mi szinte biztos, hogy előadóként a következő állomáson is ott leszünk.

Az eseményen készített képekből álló galéria ide kattintva tekinthető meg.

Bocha

Azóta történt

Hirdetés