Hirdetés

2017. október 19., csütörtök

Gyorskeresés

Az iOS-es alkalmazások sebezhetőbbek az androidosoknál?

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: PhoneArena

A legújabb riportok szerint hiába tűnik védettnek az iOS, a programokban ugyanazok, sőt még több problémaforrás is megtalálható, mint a konkurens appokban.

Az operációs rendszerek töredezettsége és a szoftvereket körüllengő pletykák miatt mindig is az Android volt a sebezhetőbb az iOS-szel szemben, ám különösképpen sehol sem tapasztalható nagy veszély Kínán és Oroszországon kívül, ahol számos harmadik féltől származó alkalmazásboltot találunk a zöld robotos platformrafejlesztve. Az új riport szerint azonban az iOS-es applikációkban ugyanúgy megtalálható minden sérülékenységet okozó hiba, mint a konkurens programokban, sőt, előfordul, hogy még azoknál is rosszabb a helyzet.


(forrás: ThinkApps.com)

A szakma és a felhasználók is azért gondolják elsősorban biztonságosnak az iOS-t, mert az arra írt applikációk sokkal szigorúbb ellenőrzési folyamaton esnek át, és maga az Apple is igen komoly feltételeket támaszt a fejlesztők felé. A Checkmarx és az AppSec Labs szerint azonban ezek elég naiv gondolatok, hiszen a sebezhetőségek 40 százaléka súlyosnak mondható, ez a szám az Androidnál 36 százalékra rúg. A jelentések persze nem térnek ki arra, hogy pontosan melyik rendszer mennyire van rossz helyzetben, ám az elemzések kimutatták, hogy a problémák 27 százalékát a kiszivárgó személyes információk teszik ki, az autentikációból adódó negatív következmények pedig az esetek 23 százalékáért felelősek.

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.