Új hozzászólás Aktív témák
-
HaZse
őstag
Nem azt mondtam (írtam), hogy nehéz, hanem, hogy meg fog növekedni a garanciás javítás. Ami ugye azt jeleni, hogy amíg tart a telefon újrahúzása, letesztelése (bekapcsolása a rendszer elindulásáig), azt az időt a gyártónak kell kifizetni a szervíznek. ÉS a szervíz biztos, hogy nem 10 percet fog ráírni a munkalapra.
És ezek az összegek plusz kiadást jelent egy-egy gyártónak. Az, hogy otthon meg lehet csinálni a hozzáértőknek (ebből van kevés), addig a nagy többség (átlag felhasználó), beviszi a szervízbe.
-
törölt tag
Miért, az Android micsoda? Sztem egy oprendszer, az Android okostelók pedig olyan számítógépek, amikkel telefonálni is lehet.
Sok éve Androidozok, minden eszközöm rootolt és még egyet sem téglásítottam.Kékes525:
Ezért írtam a fejlesztői menüt. Alapból nem látható. User előhozza, kap még egy figyelmeztetést és aztán root.Egyébként figyelemre méltó a Concorde hivatalos álláspontja. Náluk a root nem garanciavesztő beavatkozás. A bootloader a határ. Amíg az ép, addig garis a droid. Ez évek óta így van náluk.
-
Kékes525
félisten
Értettem, amit írtál, világos volt. Az autónál azért szerintem áll a példám, mert sokkal gyorsabban meglehet hajtani, mint amit engedélyez a KRESZ.
A telefonnál meglehetne úgy is oldani a védelmet, hogy a rendszerbeállítások legmélyén eldugva lehetne root joghoz jutni, amit a mezei felhasználó sohasem kapcsolna be, mint ahogy legtöbb ember nem kapcsolja be a fejlesztői beállításokat sem.
-
HaZse
őstag
Lehet, hogy rosszul fogalmaztam. Szóval ha egy telefonon root jogot kapsz, akkor akár az összes partíciót is legyalulhatod. Mikor valaki pl. a recovery-t kicseréli vagy egy flashelés alkalmával elflasheli a telefonját és olyan részeket is felülír, amitől a telefon nem fog többet bekapcsolni. Erre értettem azt, hogy teljesen letéglázol egy mobilt.
És valószínűleg azért nincs alapból a telfonokon root jog, mert a gyártók ezzel és a bootloader-el próbálják levédeni a szellemi terméküket. Persze vannak olyan kínai telefonok, amiken eleve van root jog.
Na mindegy.
"Másrészt az autón miért nem korlátozzák a motort a sebesség túllépése ellen, pedig ott ez halált okozhat? "
Képzeld, hogy van korlátozás rajtuk. 1.: Mikor a fordulatszámot korlátozzák, hogy ne legyen olyan egyszerű pörgetéssel tönkretenni a motort. (Persze csak idő kell neki, ha valaki sokáig pörgeti a motort letiltásig). A másik, hogy a végsebesség is korlátozva van. (Sebességfokozat és fordulatszám figyeléssel) -
legiaap
félisten
Na ne má, most komolyan balhémentes ez a topik? Mi van veletek?
-
Kékes525
félisten
Nem tudom, te hogy vagy vele, de én nem szeretem, ha atyáskodnak felettem és megmondják, hogy mitől kell félnem és mitől nem. Hadd döntsem el azt én magam. Másrészt a károkozásra való hivatkozás az téves. A PC-én az adatvesztés, adat lopás sokkal nagyobb károkat okozott már, mint a telefonnál, mert az emberek átlaga fontosabb adatokat tárol a PC-én, mint a telefonján. Másrészt az autón miért nem korlátozzák a motort a sebesség túllépése ellen, pedig ott ez halált okozhat? És sorolhatnám, sorolhatnám...
-
HaZse
őstag
Nem kellene egy mobilt egy operációs rendszerrel összehasonlítani.
De lásd azokat a felhasználókat, akik a telefonjukat téglásították, mondván ők mindenhez hozzáférnek álá. rendszergazdák.
Míg a windowsnál nem tudod téglásítani a PC-det, mert csak a HDD/SSD-n lévő adatokat tudod letörölni.
De ettől függetlenül a PC még bekapcsol és működik. És bármikor újrahúzhatod a rendszert DVD/USB-ről.
-
Kékes525
félisten
válasz
Totheground #40 üzenetére
Akkor a PC-és Windowst is lebutított formában kellene használni? Meg kellene szüntetni az Adminisztrátori használatot? Annál is pontosan ez a helyzet, a felhasználói semmivel sem okosabbak, mint az Androidnál van. Ott is legalább, ha nem sokkal inkább, lehetne ezekre hivatkozni. Az okozott kár is nagyságrendekkel nagyobb lehet és biztosan van is.
-
Totheground
addikt
válasz
#79335424 #38 üzenetére
Csak ebből lenne az, hogy mindenki nyomja az igen gombot mint a hülye (lásd eula minden progi telepítésénél) viszont ha ebből bármilyen adatlopás/kockázat jelentkezne, az azért csak a Google-nél csapódna le és nem az adott usereknél. Márpedig a cégeknek figyelni kell az ilyen kockázatokra, mert súlyos (tíz)milliárdokat vihet el a bizalom megingása.
A rootolás más, mert ott már szándékosan nyúlsz bele a rendszerbe és így azt nem az eredeti, "as is" állapotában használod. Egy kapcsolóra ez nem igaz.Ez kb pont olyan, mint hogy egy tonna kresz szabályra és korlátozásra csak az idióták miatt van szükség, a normális embert inkább hátráltatja.
-
törölt tag
Ez még valahol érthető is. Én azt hiányolom, hogy "igen, megértettem a biztonsági kockázatokat és kérem a root jogosultságot". De, ha nincs rootolva és az én adataimat is érintő adatlopás történik, mondjuk a Google -nél, vagy a Telekomnál, akkor ezért hova fordulhatok jogorvoslatért? Sztem Hitlerhez. Akkor hagyjuk már azt a dumát, hogy a user érdekében vannak ezek a korlátozósdik!
-
-
Kékes525
félisten
-
törölt tag
Nem ez a baj, hanem az általános hozzáállás. Ha veszek negyed milláért egy telót, akkor alapértelmezetten ki a túró lehetne a rendszergazda, ha nem én? De, még, ha sikerül is, akkor is ott a SELinux, aminek a kiiktatása már pilótavizsgás. Miért nem lehet egy deaktiváló kapcsoló, mondjuk, a fejlesztői menüben? Sőt, ha vki olyan alkalmazást készít, ami tudja deaktiválni, azt a Google azonnal, appostól, fejlesztőstől hajítja ki a Play -ről. Éljen az Android szabadsága!
-
helixP
nagyúr
válasz
kameraman77 #6 üzenetére
Nem-nem, az S40 még inkább, ja várjál, akkor inkább már az S30...
-
törölt tag
válasz
janeszgol #25 üzenetére
Akkor az NSA forduljon hivatalosan a Google -hoz infóért! Mindkét cégre ugyanannak az országnak a törvényei vonatkoznak. Persze, az már necces, de pont ők kötelezték a Google -t arra, hogy tegyen közzé statisztikát az ilyen kérésekről. Naná, hogy erre a Google beleveszi őket is a nyilvános adatszolgáltatási kimutatásba. Nem azért kell tartani az NSA -tól, mert adatot szerzett, hanem azért, ahogy szerezte.
-
törölt tag
Az Android appok is saját homokozójukban játszanak. A rendszeren keresztül tudnak kommunikálni egymással. A Google pedig csukogatja be a
lehetőségeketkiskapukat. 2.3 -tól root kell a GPS automatizált kapcsolásához. 4.1 -től root kell a rendszer loghoz. 4.4 -től korlátozott SD -kártyára írás. 5.0 -tól már a mobilnetet is csak root -tal lehet kapcsolni. Majd bejelenti, hogy a Nexusok sűrűn fognak újabbkorlátozásokatbiztonsági frissítéseket kapni. Hurrá! Még az alkalmazások "manuális" telepítését és az OTG -t kell letiltsa és tényleg az IOS szintjére butul az Android. Szép jövő. Éljen a biztonság! Csak arról nem szól a fáma, hogy a nagyobb adatlopással járó betörések nem a klienseken keresztül történtek. Az NSA sem vacakolt ezzel. Egyből a Google szervereit csapolta meg. Legutóbb meg a német Telekomtól loptak el rengeteg ügyféladatot. Ezek ellen milyen biztosítékot kap a user? Semmilyet? Akkor a kliens oldali korlátozásokból sem kérek! -
Hina
aktív tag
Ez így van. Mivel a WP úgy van megírva, hogy semilyen alkalmazás nem fér hozzá a rendszerszintű funkciókhoz. Pl. nincs olyan app, ami tudná kapcsolgatni a wifit, vagy a mobilnetet. Minden nem rendszermodulnak/appnak saját homokozója van és abból nem nyúlhat ki másik homokozóba. Tehát nem fér hozzá semmilyen egyéb rendszerinfóhoz...
-
Egyik kutya másik EB ez a véleményem.
-
Pete55555
addikt
Úristen !!! Gyorsan töltsön le minden iPhone tulaj 8 vírusírtó appot !!!!!!
-
Totheground
addikt
Ez így egy kalap semmi, főleg hogy ne tudjuk, mennyi hibát nézünk.
Mert ugyan a 40% több, de lehet, hogy az összesen 100 hiba megy át a fillért éren, a másik oldalon meg százszor ennyi. Vagy nem.
A lényeg, hogy ezzel semmit nem mondtak... -
hericstamas
tag
Elolvastam a cikket. De semmi konkrétum nincs benne. Azt hittem a ios-es fejlesztői konferencián mondtak valamit, de ez. Nyugodtan törölhető.
-
catroot
veterán
Magas labda egy cikk.
-
Воланд
titán
vegulis csak harmat kell kattintani es rogton kiderul, hogy a checkmarx csinalt egy kis reklamot a sajat termekenek..
-
Lord Sidious
senior tag
Legendd nagyon elemebe van ma. Egy nap alatt ket flame keltesre lehetoseget ado cikk (es olremenesre) lehet ez egy uj taktika. Pentek elott fel kell tuzelni a nepet, hogy a hetvegen fegyverrel olre menjenek.
lehet tul sok az ember MA forumon es igy kell redukalni a szamot
FEKETE A LELKED LEGENDD
(vagy csak a legutobbi hazibuli utan tul sok pop corn marad meg, ma meg amugy se lesz semmi jo a tv-be, south park meg a heten nem jott ki.
)
-
törölt tag
A múltkor, nem is olyan régen pont az ellenkezőjét olvstam valahol
-
Vihar a biliben, egyik rendszer sem különösebben veszélyeztetett.
-
zolka95
őstag
én csak annyit mondok:
az android a jobb
sajnálom apple fanok
-
kameraman77
tag
Symbian a király!
amúgy tényleg...Mondjuk az biztos, hogy symbianon nem fut a sok google b.romság, mint a droidos masinákon.
bár itt ugye a felhasználói programokról van szó, tehát az meg...
-
JanR
addikt
Popcorn + kóla! Hajrá
-
DaveJr
őstag
válasz
aprokaroka87 #3 üzenetére
A legbiztonságosabb ez:
Csak korlátozott a hatótávolsága
-
DaveJr
őstag
Na a végén még kiderül, hogy a WP-s alkalmazások a legbiztonságosabbak
-
Syl
nagyúr
Mit fogsz te ezért itt kapni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Kerékpársportok
- Magisk
- reMarkable - paper tablet
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Fogyjunk le!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Redmagic 10s Pro - Nightfall - Használt karcmentes
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest