Az Apple továbbra is dominálja a TWS-piacot

Nem meglepő, hogy a divatteremtő AirPods nagyon jól megy a piacon, viszont hogy mennyire, azt nagyon jól mutatja a Strategy Analytics diagramja.

Kétségkívül az Apple volt az, aki a teljesen vezeték nélküli, töltőtokos sztereó headsetek (gyűjtőnevükön TWS) forradalmát elindította, és bár azóta szinte minden gyártónak lett ilyen terméke - köztük igen erős ajánlatokkal - az AirPods szinte egyeduralkodónak nevezhető. Az Apple példányszámra levetített, 54,4%-os piaci részesedése mögött 58,7 milliós szállított példány áll, ha pedig a TWS-piacon gyűjtött bevételt nézzük, akkor még jobb, 71%-os a végeredményük 2019-re.

Ahogy azt a diagram is mutatja,a piac maradék része igencsak töredezett, a Xiaomi van a második helyen, 8,5%-kal és 9,1 milliós példányszámmal, utánuk a Samsung jön 6,9%-kal és 7,4 milliós darabszámmal. Az elemzők 2024-ig akár tízszeres növekedést várnak ettől a termékkategóriától.

Előzmények

  • Apple iPhone 11 Pro Max - tiltott gyümölcs

    A legjobb almás telefon új szintre emeli a vízállóságot és a multimédiás élményt, az iPhone 11 mellett azonban nem biztos, hogy megéri bűnbe esni.

  • Apple iPhone XS - kerül, amibe kerül

    A nulladik perctől hatékonyan működő, tökéletesen összerakott, akárcsak az elődje. Örülni a dual SIM-nek, az IP68-nak és az elképesztő erejű hardvernek lehet, a magas ár pedig csak afféle velejáró.

Hirdetés