Hirdetés

Apple blog: Vezetékmentes formában is üvölt kedvenc iMalacunk

Mióta az okostelefonok megreformálták a mobilkommunikációs világot, számtalan egyéb funkciót és eszközt kiváltottak, legyen az egy hordozható videolejátszó, egy egyszerűbb fényképezőgép vagy egy könyvolvasó. A zenelejátszás viszont már régebb óta kiemelt szempontot jelentett számos gyártó számára, emlékezzünk csak a Sony Ericsson által futtatott Walkman mobilokra, de a HTC-vel jó viszonyt ápoló Beats Audio, vagy a Nokia-Monster kooperáció is kiváló példa erre. Az viszont minden brand ellenére biztos, hogy a készülékek apró hangszórói nem képesek visszaadni azt az élményt, ami elég lenne egy közepes méretű szoba megfelelő beterítésére. Ez pedig nem fog akkor sem megváltozni, ha már iPhone 8 lesz a piacon.

Tesztalanyunk gyártója az Amethyst, akik nem csak malac formájú külső eszközökkel foglalkoznak, kínálatukban találunk még iPanda, iGhost és LoveFlower is, meg ott van a szintén malacformájú SuperPig, mely egy kicsit menőbben van felöltöztetve. Mottójuk az "érezd a zenét", ami releváns lehet, hiszen az iPig is igyekszik a telefonok szerény hangzási képességeit a lehető legnagyobb mértékben megnövelni, tökéletesíteni. Az iPig nem véletlenül került sok felhasználó figyelmének középpontjába, ugyanis annyira aranyos, hogy szinte már első ránézésre rabul ejti az embert. Mosolygó, vidámságot keltő "arccal" ruházták fel; a hangszórók a szemek helyén és a malac alján helyezkednek el. A kiegészítőről egyébként már oldalunkon is olvasható volt egy tartalmasabb cikk, ennek áttekintéséhez érdemes erre a bizonyos linkre kattintani. Működésében vannak mókás dolgok, mint például a hangosítás és halkítás, előbbihez az iPig jobb, az utóbbihoz pedig a bal fülét kell megérinteni.

Természetesen az iPignek is fejlődnie kellett ahhoz, hogy a megnyerő kivitelezésen kívül valami újat is mutatni tudjon, így a kor elvárásainak megfelelően már Bluetooth kapcsolódási lehetőséggel is büszkélkedik. Ezáltal nagyjából 10 méteres távolságból könnyedén hozzákapcsolódhatunk telefonnal, táblagéppel, vagy laptoppal egyaránt. A tudás csak egy hangyányit változott, a cucc már 25 W összteljesítménnyel rendelkezik, ahol az iPig szemei egyenként 5 W, az alul található mélynyomó pedig 15 W teljesítményt képes felmutatni. Van basszuskonfigurálás és dokkoló is, ahová bármilyen Dock Connectorral ellátott iPodot és iPhone-t beleilleszthetünk, tehát az iPhone 5 nyilván nem játszik. Óra viszont továbbra sincs rajta, pedig mi el tudnánk képzelni a helyét.

Az iPig Bluetooth ára jelenleg 22 990 forint, ami ahhoz képest, hogy egész jól szól és még Bluetooth kapcsolatra is képes, nem rossz ajánlat.

Legendd

Azóta történt

  • Apple blog: Ahol a HMDX Jam, ott buli van

    A HMDX újdonsága bizony rendkívül könnyen hordozható, jól jöhet nyaraláskor, hiszen jó hangerő és vezetékmentes irányíthatóság jellemzi.

  • Apple blog: DICE+, a digitális dobókocka

    Talán még a fejlesztői sem tudják, hogy mire jó pontosan a DICE+, mely egy szenzorokkal telepakolt, Bluetooth-on keresztül kommunikáló dobókocka.

  • Apple blog: JBL Pulse bemutató

    Nem szól jól, de elképesztően látványos a JBL új hordozható hangszórójának külseje, mely ennek megfelelően megosztja az embereket.

  • Apple blog: Harman Kardon Esquire

    Az amerikai vállalat most sem okoz csalódást, legújabb hordozható hangszórójuk új mércét állít anyaghasználat terén.

Előzmények