Hirdetés

Apple blog: Ténylegesen a TSMC lehet az új chipgyártó

Több évnyi várakozás és pletykasorozat után immáron véglegesnek látszik, hogy az Apple és a TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company – Tajvani Félvezetőgyártó Vállalat) szerződéskötésével az almás vállalat tovább távolodik a Samsungtól. A tajvani Commercial Times jelentése szerint a TSMC 2013 első negyedévében kezdi meg a negyedik generációs iPadekben is használt Apple A6X processzorok próbagyártását.

A próbagyártással elsődlegesen az az Apple szándéka, hogy felmérje, vajon képes lesz-e a TSMC megfelelő mennyiségű processzort gyártani, hiszen az iEszközök iránti órási érdeklődés miatt nem csúszhat nagy mértékben az egységek fabrikálása. Egyes források szerint elképzelhető, hogy a következő generációs iPhone-okban, iPadekben, iPodokban és Apple TV-kben található CPU-k is a tajvani gyártó futószalagjairól kerülnek majd le, de látni kell, hogy ez a folyamat egyáltalán nem egyszerű, egyes szakértők szerint az átállás nagyjából 18 hónapot vehet igénybe.

Érdekesség, hogy a hiába a Samsung az egyik legnagyobb ellenfele az Apple-nek, mégis a dél-koreai gyártó egyben az almás cég legnagyobb beszállítója is, holott számos szabadalmi perben állnak egymással szemben a felek. Ezzel a váltással az Apple Samsungtól való távolodása folytatódna, hiszen a tervezéstől a gyártásig mindenben el szeretne szakadni a közeljövőben az Apple.

Azóta történt

Előzmények