Hirdetés

Apple blog: StarKing nyereményjáték 1. feladvány

Ezennel hivatalosan is útjára indul a StarKing által szponzorált nyereményjáték, melynek díja egy 2 GB-os, ezüst színű iPod shuffle. Előre figyelmeztetek mindenkit, hogy némi matematikai véna kell majd ahhoz, hogy meg lehessen oldani a feladatokat, aki tehát ebben gyengébbnek érzi magát, kérjen segítséget egy matekos ismerősétől.

A játék négy feladatból áll majd, mindegyik végén egy számsort kap az ember, melyekkel majd valamit kell csinálni; hogy mit, az csak a negyedik feladatban derül ki, mely a szoros időbeosztással rendelkező játékosok igényeit figyelembe véve egy előre meghatározott időintervallumban kerül majd ki az oldalra, hogy mikor, azt a harmadik feladványból lehet majd megtudni. Íme tehát az első feladat, mely egy szöveges matematikai feladat; a benne szereplő árak a StarKing weboldalán szereplő bruttó végfelhasználói árak (tehát azok, amik ki vannak írva), melyek a játék időtartama alatt nem fognak változni. A játék előtt kérek mindenkit, hogy tájékozódjon a szabályokról!

1. feladat:

A Mac mini Core 2 Duo 2,4 GHz bruttó végfelhasználói árának négyzetéből vonjuk ki a Mac Pro Intel Xeon 2,4 GHz Octo-Core bruttó végfelhasználói árának 2845-szörösét, majd adjuk hozzá a Mac mini Core 2 Duo 2,4 GHz bruttó végfelhasználói árát, majd vonjunk le az Apple iPad Case bruttó végfelhasználói árát, majd adjunk hozzá 2589-et!

Sok sikert kíván a Mobilarena és a StarKing csapata!

Azóta történt

Előzmények