Hirdetés

Apple blog: StarKing nyereményjáték 4. feladvány

Végéhez ért a StarKing és a Mobilarena közös nyereményjátéka, melynek díja egy 2 GB-os kapacitású, ezüst színű iPod Shuffle. Az előző három (első, második, harmadik) feladathoz hasonlóan most is a matematikus vénát kell előszedni; a feladatban lévő árak meghatározásához a StarKing oldalán lévő bruttó végfelhasználói árakat kell figyelembe venni!

AR.Drone ára x (USBCell ára + Mimobot Hello Kitty X 4 GB ára + Bioseries Bioplastic iPhone 4 tok ára) x 42 + iPod Touch 8 GB ára x 17892 + 32384

Ha megvan a négy megoldás, akkor a kapott eredményeket össze kell fűzni valamilyen sorrendben, de nem áruljuk el, hogy milyenben.  Az eredmény mindenképp egy 44 karakter hosszúságú számsor lesz (ha jól dolgoztunk a feladatokkal). Ezt egy mobiltelefon segítségével szöveggé kell alakítani; nyilván az SMS-ről van szó, kéretik "klasszikus" billentyűzetben gondolkodni, azaz nem a Nokia fajta "aábc", hanem az "abc" jellegű szövegbevitelre kell gondolni. Az összefűzés sorrendjétől (tehát attól, hogy a részmegoldásnak számító számsorokat milyen sorrendben raktuk egymás mögé) függően fogunk kapni egy értelmes (ám ékezetek nélküli) magyar mondatot, melyről egyértelmű lesz, hogy a megoldás (lehet, hogy több sorrend is ad értelmes megoldást, de a mi általunk kigondoltról egyértelmű lesz, hogy az az); na, ezt kell beírni a fórumba. Mindenki csak egy eredményt rakhat ki a fórumba, a módosított hozzászólásokat nem fogadjuk el! Emlékeztetőül: a szabályzat ide kattintva érhető el.

Sok szerencsét kívánunk mindenkinek!
A Mobilarena és a StarKing csapata

 

Előzmények