Amikor tényleg fekete a péntek

Egy rendszerhiba nyilván mindig rosszkor jön, de Black Friday alatt ez kiugró károkat tud okozni.

A svéd Foreo egészen pontosan 10 762 425 dolláros veszteséggel zárta a pénteki Black Friday akciót, mivel egy rendszerhiba miatt konkrétan fillérekért lehetett megvásárolni az oldalon az általunk is tesztelt és azóta is kifogástalanul teljesítő Foreo UFO okos arcmaszk készüléket. Az gyártó hivatalos oldala pénteken többször is összeomlott a korábban soha nem látott forgalom hatására, a hibát azonban csak késő este fedezték fel.


[+]

A Magyarországon 88 900 forintba (279 dollár) kerülő eszközt 3000 forintért (9,99 dollár) kínálta az oldal. Valószínűleg a maszkok ára került feltüntetésre tévesen a készülék mellett, amiből összesen 38 575 darabot vásároltak ötven országból. A 120 perces időszak alatt másodpercenként 5 UFO készülék-eladást regisztrált az oldal, a 2 órás időtartam csúcspontján, 1 óra 5 percnél, 20 UFO készüléket adtak el másodpercenként. A hibát a második túlterhelés okozta összeomlásnál észlelték.

A Foreo alapítója, Filip Sedic hivatalos közleményben erősítette meg, hogy minden, a rendszerhiba alatt téves árazású termékre leadott megrendelést teljesítenek és kiszállítanak, természetesen Magyarországra is, és a tetemes veszteség ellenére azért üdvözli a közel negyvenezer új Foreo felhasználót.

  • Kapcsolódó cégek:
  • FOREO

Azóta történt

Előzmények

  • Működés közben a kínai e-kereskedelmi törvény

    Kínában új jogszabályokat vezettek be a szellemi tulajdon védelmének érdekében, ami 3 millió jüan kártérítést jelent a Foreónak.

  • Foreo Luna 3 - arccal előre

    A Foreo prémium arctisztítójának új generációja már komplexebb, professzionális és személyre szabható szépségápolási rutint kínál továbbra is körülbelül napi három percben.

  • A Foreo Luna mini is megújult

    A gyártó legnépszerűbb arctisztítójának új generációja is okosabb lett, a Luna mini 3-at már alkalmazással vezérelhetjük.

  • Okosabb lett a Foreo Luna

    A svéd tech-beauty cég arctisztítójának új generációja mutatkozott be, amit már teljes mértékben az applikáció vezérel.

Hirdetés