Alkalmazásbemutató: TúrApp

Hirdetés

Te is alkalmazásfejlesztő vagy?

Ha szeretnéd, hogy az általad fejlesztett mobilos alkalmazásról is írjunk a Mobilarena hasábjain, írj egy e-mailt a hello@mobilarena.hu címre! Előtte azonban megkérünk, hogy olvasd el az alkalmazások megjelentetésével kapcsolatos felhívásunkat!

Felhasználó vagy?

Támogasd a magyar alkalmazásfejlesztőket azzal, hogy az ingyenes szoftvereket letöltöd, ezzel növelve az adott applikáció számlálóját! A fejlesztők nevében is köszönjük!

Már csak pár hét, és itt a tavasz, a legaktívabbak azonban a téli hónapokra sem csomagolták el túrazsákjaikat, hiszen hazánk minden évszakban nyújt természeti és kulturális látnivalót. Az okostelefonok pedig nem csak a túraútvonalak rögzítését és rendszerezését könnyítik meg, a navigációs képességekkel a látnivalókhoz is könnyebb eljutni, vagy éppen a mindenkori pozíció alapján érdekességet vagy látnivalót vadászni. Ehhez nyújt segítséget a BadCoke.com kirándulóknak és országjáróknak szóló fejlesztése, a TúrApp is. Horváth Jenőt és csapatát Olvasóink többek között a Szókirakó 2 kapcsán ismerhetik, és a mostani androidos fejlesztés is legalább annyira érdekes lehet.

A TúrApp kezelése borzasztóan egyszerű. Elindítás után az alkalmazás megkérdezi, hogy a telefontól kapott legfrissebb koordináták megfelelnek-e jelenlegi pozíciónknak, és ha igen, már csak azt kell megadni, hogy a hány kilométeres körzetben vadásszon az alkalmazás POI-kat, és a Turistautak és a Wikipedia adatbázisai alapján lehúzza az internetről a látnivalókat. A helyzetünket az OpenStreetMapen kézzel is beállíthatjuk.

A következő témák szerint vadászhatunk érdekességeket: múzeumok, kastélyok, várak, templomok, barlangok, kilátók, strandok, állatkertek, vidámparkok és romok. Egy kategóriára rálépve listázásra kerül az akár tucatnyi látnivaló, opcióval távolság szerinti rendezésre. Ha rálépünk egy szimpatikus találatra, akkor megkapjuk az OpenStreetMap passzoló térképét a POI-val, leírást, ha a Wikipedián a helyszínhez tartozik olvasnivaló, illetve lehetőséget a navigálásra telefonunkon lévő alkalmazások, mondjuk a Google Térkép segítségével.

Itt esetleg annyi kifogást lehet emelni, hogy a navigálás akár mehetne alkalmazáson belülről is, illetve lehetne egy külön térkép menüpont is, rajta a közeli POI-kal. És ha már túrázó alkalmazásról van szó, esetleg a magyar turistautak jelzései is megjelenhetnének. Erre azonban akad bőven alternatív szoftver, és a TúrApp célja nem is ez, hanem a látnivalók ajánlása és elérése, mindezt pedig meg is teszi a BadCoke.com fejlesztése, könnyen átlátható és kezelhető formában. A TúrApp telepítéséhez 2.1-es vagy frissebb verziójú androidos eszközre lesz szükség, használatához pedig helymeghatározó képességekre és internetkapcsolatra. Az alkalmazás az alábbi linkre kattintva érhető el.

Azóta történt

  • Alkalmazásbemutató: Túrám

    Itt a tavasz és indul a túraszezon, éppen ezért egy újabb remek, kirándulással kapcsolatos magyar fejlesztést szeretnénk Olvasóinknak bemutatni.

  • Alkalmazásbemutató: BoltMindennApp

    Zárva a közért vasárnap? Sebaj, a BoltMindennApp segít vasár- és ünnepnapokon boltot vadászni, akárcsak a hét többi napján.

  • Alkalmazásbemutató: Hírportálok

    Magyar fejlesztésű és a hazai portálokat összegyűjtő, androidos hírolvasó az Alkalmazásbemutató mai témája, ami kategóriák szerint is válogat a magyar nyelvű anyagokból.

Előzmények

  • Alkalmazásbemutató: Drops

    Nyelvtanulást, egészen pontosan szókincsfejlesztést segítő magyar appot mutatunk ma be, ami napi öt percre rabolja el az Ön idejét, és roppant szórakoztatóan oktat.

  • Alkalmazásbemutató: Szókirakó 2

    Egy rejtvényjáték mai alkalmazásbemutatónk tárgya, amelyben, ahogyan a cím is elárulja, szavakat kell kirakni a különböző szinteken szétszórt elemekből.

  • Alkalmazásbemutató: Magyar Logó Kvíz

    Szórakoztató és egyáltalán nem könnyű játék a Magyar Logó Kvíz, aminek a címe mindent elárul. Jó hír, hogy az alkalmazás iOS-re, Windows Phone-ra és Androidra is letölthető.

  • Alkalmazásbemutató: Aspecto Memoria HD

    Magyar fejlesztésű memóriajáték az Aspecto Memoria HD, amely nagy felbontású képekkel és több nehézségi fokozattal kínál egy kis agytornát.

Hirdetés