Alkalmazásbemutató: Drops

Aligha kell olvasóinknak hangsúlyozni a nyelvtudás fontosságát. A más nemzetek szülötteivel való kommunikáción kívül más kultúrák megismerésében, és a mi kultúránk megismertetésében is kulcsszerepet játszik, ha egynél több élő nyelvet beszélünk, csak nem mindig elegendő az oktatási rendszer által biztosított tudás, vagy éppen túl rég ültünk az iskolapadban, így nem árt a dolgot felfrissíteni.

Nyelvtanulást elősegítő alkalmazásokból éppen ezért rengeteg elérhető mobilra, és ahogy egy korábban bemutatott magyar fejlesztés kapcsán rávilágítottunk, praktikus, ha a nyelvtankönyvünk vagy munkafüzetünk a zsebünkbe lapul, és bármikor kinyitható. Farkas Dani és a Planb Labs fejlesztése nem a fenti appok riválisa kíván lenni, a Drops inkább az alapvető szókincs elsajátítására helyezi a hangsúlyt olasz, angol, német, francia és spanyol nyelven, a szemnek kellemes módon.

A Drops különlegessége. hogy napi öt percre limitálja a használati időt, a logika emögött pedig az, hogy időszűkében jóval nagyobb koncentrációt fordítunk a tanulásra, mintha végtelen időnk lenne, önmagunkat képezni, és pont emiatt végtelenül sok alkalom a gondolatainkkal elkalandozni. A Planb Labs a Learn Invisible nevű hasonló alkalmazás tapasztalatait felhasználva fejlesztette ki a Dropst, és egy-egy szó elsajátítását agytekervényeink és több érzékszervünk megtornáztatásával segíti.

Vegyük az angol példát és az ételek témakört. A program először feldob a képernyőre egy idegen szót és egy homályos képet (innen a Drops, vagyis cseppek név), amit az érintőkijelző simításával lehet láthatóvá tenni, így az agyunk mindjárt összekapcsolja a kenyér formát a fölötte lévő bread szóval. A Drops ezt követően kiejti nekünk a szót, amit utána mi is megtehetünk, majd visszahallgathatunk, mennyire sikerült helyesen artikulálni. Jobbra simítva ezután több szófeladvány következik (összepárosítás, igaz hamis, betűkből és szótagokból a keresett fogalom kirakása, ujjal összekötése), aminek a megoldása logikai oldalról segíti a szavakat megjegyezni. Egy témakör számos alapvető szavat tartalmaz, és egy-egy feladat közé mindig beékelődik egy kis ismétlés, amikor a korábban elsajátítottakat kell reprodukálni játékosan. Az egész szókincsfejlesztést a Drops 2D-s animációi teszik szórakoztatóvá, amelyek kellemes háttérként szolgálnak a nyelvtanuláshoz.

Te is alkalmazásfejlesztő vagy?

Ha szeretnéd, hogy az általad fejlesztett mobilos alkalmazásról is írjunk a Mobilarena hasábjain, írj egy e-mailt a hello@mobilarena.hu címre! Előtte azonban megkérünk, hogy olvasd el az alkalmazások megjelentetésével kapcsolatos felhívásunkat!

Felhasználó vagy?

Támogasd a magyar alkalmazásfejlesztőket azzal, hogy az ingyenes szoftvereket letöltöd, ezzel növelve az adott applikáció számlálóját! A fejlesztők nevében is köszönjük!

Amint az idő lejár, az app jelez, hogy a szókincsbővítést másnap mikortól folytathatjuk, de aki többet szeretne egy nap a Dropsszal tanulni, extra percekhez juthat az alkalmazás megosztásával a legfőbb közösségi oldalakon (+3 perc), vagy a fizetős változat megvásárlásával (+5 perc, 1 euró). Üdvözlendő, hogy vásárlás nélkül is majdnem annyival bővíthetjük az időlimitet, mintha az egyébként elfogadható összeget az App Store-on keresztül kifizetnénk. A Drops egyébként nem csak egy aktuális nyelv elsajátítása körben nyújthat segítséget a szótanulással. Ha nem kívánunk megtanulni mondjuk spanyolul, akkor is jól jöhet, ha a legalapvetőbb szavakkal megismerkedünk, mert ki tudja mikor köt ki az ember Barcelonában, a Mobile World Congressen... Akárhogy is, ügyes és hasznos app a Drops, ami letölthető az alábbi linkre kattintva, amennyiben 7.0-s vagy frissebb iOS-es készülékkel rendelkezünk.

Azóta történt

  • Alkalmazásbemutató: TúrApp

    Kiránduláshoz és országjáráshoz egyaránt hasznos társ lehet a magyar fejlesztésű TúrApp, amely helyzetünk alapján ajánl természeti és kulturális látnivalókat.

  • Alkalmazásbemutató: Metaphor

    A magyar fejlesztésű, kétnyelvű Metaphor angol kifejezések, szófordulatok, és ahogy a neve is jelzi, metaforák elsajátítására szakosodott.

  • Alkalmazásbemutató: Akadémiai angol-magyar hangos szótár

    Az angol nyelvhasználatban és szókincsismeretben alapvető szoftver az Akadémiai Kiadó Zrt. hatalmas adatbázisára támaszkodó Angol-magyar hangos szótára.

Előzmények

  • Alkalmazásbemutató: HPSTR

    A magyar fejlesztésű háttércserélő alkalmazás frissen tartja az androidos kezdőképernyőt, és egy rakás beállítási lehetőséget ad a felhasználónak.

  • Alkalmazásbemutató: Szókirakó 2

    Egy rejtvényjáték mai alkalmazásbemutatónk tárgya, amelyben, ahogyan a cím is elárulja, szavakat kell kirakni a különböző szinteken szétszórt elemekből.

  • Alkalmazásbemutató: Magyar Logó Kvíz

    Szórakoztató és egyáltalán nem könnyű játék a Magyar Logó Kvíz, aminek a címe mindent elárul. Jó hír, hogy az alkalmazás iOS-re, Windows Phone-ra és Androidra is letölthető.

  • Alkalmazásbemutató: Laborom

    A magyar fejlesztésű egészségügyi alkalmazással grafikonokon is nyomon követhetjük vérnyomásunktól kezdve vércukorszintünkön át komolyabb laborértékeinket, illetve adatbázisba rendezhetjük gyógyszereinket.

Hirdetés