Alkalmazásbemutató: Rout

Jó egyedül játszani, de még jobb egymással, vagy éppen egymás ellen. Az utóbbi kategóriát képviseli Doszkocs Norbert, vagyis fejlesztői nevén Norbex akciójátéka, a Rout. Egy platformerről val szó, ami manapság divatos 8 bites éra világát idézi fel, persze amikor az ilyen megjelenésű játékok képviselték a csúcsot, a multiplayer mód csak leányálom volt. A Rout azonban összekapcsolja a régi kort az újjal.

Többjátékos platformer a Rout
[+]

A Rout műfaját tekintve akció-platformer, azaz kétdimenziós, szűk pályákon kell mászkálni, küldetéseket teljesíteni és túlélni karakterünkkel, aki tényleg csak néhány pixelből áll. A karaktert az érintőképernyőn elhelyezett nyilakkal lehet mozgatni és ugyanígy lehet szúrni vagy lőni. Három alapvető és jól ismert játékmód választható. A Death Matchben mindenki mindenki ellen küzd, és az nyer, aki a legtöbb skalpot gyűjti.

Négy játékos is játszhatja a Rout-ot
[+]

Ehhez rendelkezésünkre áll a kezdeti néhány alapfegyver (kés, pisztoly) mellett ládákból beszerezhető számos egyéb kacat is (láncfűrész, géppisztoly, gépágyú, lángszóró), mindegyik más-más távolságból igazán hatékony. Ha megölünk valakit, az plusz pontot ér, ha viszont a szakadékba zuhanunk vagy ez mozgó pályaelem áldozatává esünk, az bizony mínusz pontot jelent.


[+]

A Capture the Flag célja a pályán valahol elhelyezett zászló begyűjtése és saját szegletünkbe való visszavitele anélkül, hogy megsebeznének minket. A Domination módban a zászlók megtartása a cél – minél tovább vannak a birtokunkban, annál több pont a jutalmunk. A játékot helyi hálózaton Boggal kipróbáltuk, és harmadik próbálkozásra sikerült is összekapcsolódni egy jó kis death match partyra. Online játékpartnerrel viszont nem találkozunk, talán azért, mert még elég kevesen használják az appot.


[+]

Te is alkalmazásfejlesztő vagy?

Ha szeretnéd, hogy az általad fejlesztett mobilos alkalmazásról is írjunk a Mobilarena hasábjain, írj egy e-mailt a hello@mobilarena.hu címre! Előtte azonban megkérünk, hogy olvasd el az alkalmazások megjelentetésével kapcsolatos felhívásunkat!

Felhasználó vagy?

Támogasd a magyar alkalmazásfejlesztőket azzal, hogy az ingyenes szoftvereket letöltöd, ezzel növelve az adott applikáció számlálóját! A fejlesztők nevében is köszönjük!

A játék tíz változatos megjelenésű, a 8 bites érához méltóan kevés pixelből felépülő pályát tartalmaz, amelyek bármelyikén elérhető mindhárom játékmód. A Rout-ot 2, 3 vagy 4 játékos játszhatja egyszerre, karakterből 12 akad, fegyverből pedig 11 különböző. Szobát mi magunk létrehozhatunk vagy csatlakozhatunk máséhoz. A menüben emellett beállítható, hogy egy party hány percig tartson, és maximum hányan léphetnek be. Kifogásunk a grafikával és a hangokkal nem akadt, hiszen a retro stílusnak pont az a lényege, amit a Rout is eltalált, sok pálya ugyanakkor nagyon sötét lett, így a maximumra kellett csavarni mobilunk fényerejét, hogy mindent látni lehessen. Összességében örülünk, hogy egy hazai fejlesztésű multiplayer játékot is kipróbálhattunk Norbex jóvoltából, úgyhogy akinek tetszik a Rout koncepciója, és 2.3-as, vagy újabb Androidot futtató készüléke van, bátran próbálja ki azt az alábbi linkre kattintva!

Azóta történt

  • Alkalmazásbemutató: PAK

    A PAK, vagyis Endless Bubble Popping Fun gyors reflexeket és ujjmozgást igénylő lufipukkantgató játék iOS-re.

Előzmények

  • Alkalmazásbemutató: Project Road Rage

    Magyar fejlesztésű, világvége utáni autóversenyzős / roncsderbi játékot mutatunk ma be olvasóinknak, amely élethű kezelésével jócskán tartogat kihívásokat.

  • Alkalmazásbemutató: Magyar Logó Kvíz

    Szórakoztató és egyáltalán nem könnyű játék a Magyar Logó Kvíz, aminek a címe mindent elárul. Jó hír, hogy az alkalmazás iOS-re, Windows Phone-ra és Androidra is letölthető.

  • Alkalmazásbemutató: Cubes 3D Puzzle

    A magyar fejlesztésű Cubes egy 3D-s logikai játék, amelyben kockák egymáson való görgetésével kell alakzatokat létrehozni.

Hirdetés