Alkalmazásbemutató: Precopter

Hirdetés

A mai kiszemelt egy ügyességi játék, mely az Ugh! nevű klasszikus ihletett. Az 1992-es megjelenésű, Atari, C-64 és DOS alatt elérhető játék során egy kőkorszaki helikopterpilótát testesítettünk meg, aki prehisztorikus társait szállította a pályákon át. Az ITsAll LLC kezei körül kikerülő játék személyében tehát az Ugh! modern, okostelefonokra tervezett átiratát tisztelhetjük, érintőképernyőre optimalizált irányítással. A magyar fejlesztésű program iOS alatt érhető el, a használatához legalább 4.0-s rendszerrel kell rendelkeznünk.

Te is alkalmazásfejlesztő vagy?

Ha szeretnéd, hogy az általad fejlesztett mobilos alkalmazásról is írjunk a Mobilarena hasábjain, írj egy e-mailt a hello@mobilarena.hu címre! Előtte azonban megkérünk, hogy olvasd el a az alkalmazások megjelentetésével kapcsolatos felhívásunkat!

Felhasználó vagy?

Támogasd a magyar alkalmazásfejlesztőket azzal, hogy az ingyenes szoftvereket letöltöd, ezzel növelve az adott applikáció számlálóját! A fejlesztők nevében is köszönjük!

A játékmenet roppant egyszerű, főhősünk egy fából eszkábált helikopterben ül, mely a képernyő közepéről indul. A pályán elszórva kis táblácskákat láthatunk, melyeken egy-egy szám látható, ez jelöli az állomásokat. Mellettük ősemberek várakoznak, a játék célja tehát az ő szállításuk az egyes állomások között. Melléjük repülve pár másodperc várakozás után beszállnak mellénk, majd egy szövegbuborékban közlik, hova szeretnének eljutni. Egyszerre csak egy utas szállítható, egy pálya addig tart, amíg el nem fogynak az utasok, tönkre nem megy a repülőalkalmatosság vagy le nem jár az idő.

Első blikkre talán egyszerűnek hangzik a feladat, ám a pályán különféle elemek nehezítik a haladást, szikláktól kezdve vízesésen át mindenféle természeti akadályon kell átrepülnünk az utasok kedvéért. Néhol különféle bónuszokat is találni, melyek plusz pontot vagy időt adnak, esetleg javítják a helikopter állapotát. A játék során három szinten kell átverekednünk magunkat, melyek egyenként 10 pályát tartalmaznak, a pontgyűjtés során egyre magasabbra mászhatunk a globális ranglistán.

A játék grafikája nagyon stílusos, a fejlesztőnek sikerült megragadnia a klasszikus platformjátékok hangulatát, mindehhez a zene is hozzájárul. A kezelésre két megoldást is alkalmazhatunk, a joystick módban egy ujjal mozoghatunk mindkét irányba, a buttons-t kiválasztva a vertikális és horizontális irány a kijelző jobb és bal sarkából vezérelhető. Sajnos külön táblagépes design nem készült, így iPad készülékeken a már ismert pixeltöbbszörözéses megoldással használhatjuk a programot.

Mindent összevetve egy élvezetes és jópofa appot kapunk, melyet érdemes lehet kipróbálni a klasszikus játékok kedvelőinek. Az alkalmazás 215 forintba kerül, a megvásárlásához katt erre a hivatkozásra.

Értékelés: Precopter (iOS 4.0+)
Használhatóság Felületek és grafika Ár/érték arány Letöltés
10 / 10 pont 8 / 10 pont 9 / 10 pont 215 forint

Azóta történt

Előzmények

  • Hétvégi játékajánló

    Néhány új androidos játékot mutatunk be, melyek között a hack-and-slash, a stratégia és a játéktermi stílus is képviselteti magát.

  • Alkalmazásbemutató: Horn

    Kipróbáltuk az első Unreal Engine alapú mobiljátékot, mely Android és iOS platformon egyaránt elérhető.

  • Alkalmazásbemutató: The End App

    Elérhető iOS platformra a The End App, a magyar fejlesztésű poszt-apokaliptikus Temple Run hasonmás stílusos grafikával támad.

  • Alkalmazásbemutató: Traffic Hero

    A mai kiszemeltünk egy ügyességi játék, mely iPhone, iPad és iPod Touch készülékekre érhető el.

Hirdetés