Alkalmazásbemutató: Sprinkfield

Újabb magyar fejlesztésű játék látott napvilágot, ezúttal az iOS eszközök világában merülünk el egy picinykét. A fejlesztés hátterében a Webstar Csoport (Webstar Works) áll, s meg kell hagyni, eléggé kitettek magukért a srácok, ugyanis egy igencsak komplex, izgalmas és fejtörő játékkal rukkoltak elő a nagyvilág számára.

Sprinkfield screenshot Sprinkfield screenshot

Te is alkalmazásfejlesztő vagy?

Ha szeretnéd, hogy az általad fejlesztett mobilos alkalmazásról is írjunk a Mobilarena hasábjain, írj egy e-mailt a hello@mobilarena.hu címre! Előtte azonban megkérünk, hogy olvasd el a az alkalmazások megjelentetésével kapcsolatos felhívásunkat!

Felhasználó vagy?

Támogasd a magyar alkalmazásfejlesztőket azzal, hogy az ingyenes szoftvereket letöltöd, ezzel növelve az adott applikáció számlálóját! A fejlesztők nevében is köszönjük!

A Sprinkfield egy logikai játék, melynek főhőse nem más, mint Walter Sprinkfield, aki ráadásul még a legismertebb közösségi oldalon; a Facebookon is barátokat gyűjt. Walter meglehetősen nagy földterület birtokosa, s ennek a megműveléséhez kell a mi segítségünk, de természetesen nem mindegy, hogy mikor mihez nyúlunk, valamint hogy miként használjuk fel a rendelkezésünkre álló eszközöket.  A játék elsőre ugyan nem tűnik bonyolultnak, a következő szintre lépést nyolcféle játékelem és számos elgondolkodtató pálya nehezíti, így sokszor okoz fejtörést az adott feladat megoldása.

Sprinkfield screenshot Sprinkfield screenshot

A Sprinkfield kétféle játékmóddal rendelkezik. A Puzzle névre hallgató menüpont mögött alapesetben 20 pályán keresztül játszhatunk ingyenesen. A cél az, hogy többféle kritérium szerint öntözzük meg a pályánként egyre növekvő földterületet. Az első feladatok még egész könnyűek, lényegében a játékmenetről és a felhasználható eszközökről tanulhatunk ezekben. A végső megoldáshoz ugyan többféleképpen juthatunk, mégis a baloldalon jelzett elemeket mindig kötelező felhasználnunk. Ez egyébként lehet egy locsoló, de lehet egy madárijesztő is, bizonyos esetekben pedig engedélyezett a föld kétszeres bevetése is. A föld megöntözéséhez ujjunkat kell keresztbe húzni a megadott területen, egyéb irányú mozgás azonban nem lehetséges. Valójában az egészet úgy kell elképzelni, hogy ha baloldalon három öntöző szerepel, akkor úgy kell megöntözni a földet, hogy valamennyi locsolót felhasználunk, de ha egy madárijesztőt kell elhelyeznünk, akkor annak mindig egy egységnyi földet kell szabadon hagynunk.

Sprinkfield screenshot Sprinkfield screenshot

A későbbiekben persze sziklák és egyéb természeti jelenségek is nehezebbé teszik a feladatok teljesítését, nem egyszer fordult elő az már az első húsz pályán is, hogy nem sikerült azonnal a következő szintre ugranom, de egy kis elmetisztítás és a sokadik próbálkozás már segített rajtam. Az alant látható videó egyébként egész jól mutatja, hogy mire kell számítani, ugyanis nem elég magukat a lépéseket átgondolni, hanem még a kitalált megoldásokat is kombinálni kell (főleg a kétszeri vetés esetén), hogy valóban minden pályát az összes megadott elemet felhasználva teljesítsünk. A másik mód már a Fullfield megnevezést kapta, ám ez szinte teljesen megegyezik az előbb leírtakkal, habár itt végtelen számú locsolóval gazdálkodhatunk, így talán ezzel érdemesebb kezdeni, ha bevezetést szeretnénk nyerni a játék világába.

A logikai játékokat kedvelőknek tehát mindenképpen érdemes kipróbálni a Sprinkfieldet, ráadásul Puzzle módban az első 20, Fullfield módban pedig 10 pálya ingyenes, de ha nagyon megtetszett a stílus, akkor 1,79 euró – vagyis nagyjából 520 forint – fejében az alkalmazáson belül további 50-50 pályát lehet vásárolni. A letöltésért és további információért erre a linkre érdemes kattintani. A Sprinkfield elindításához minimum harmadik generációs iPhone-okkal és iPod Touch-okkal kell rendelkeznünk, de a játék valamennyi iPad táblagéppel kompatibilis (tehát iPhone 5-re és iPad Minire is optimalizálták). További alapkövetelmény, hogy akik kedvet kaptak a Webstar Csoport alkalmazásához, azoknak minimum iOS 5.0-ra frissített eszközökre lesz szükségük.

Értékelés: Sprinkfield (iOS 5.0+)
Használhatóság Felületek és grafika Ár/érték arány Letöltés
9 / 10 pont 9 / 10 pont 10 / 10 pont ingyenes
  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

  • Alkalmazásbemutató: Torch Runner

    Ma egy magyar fejlesztésű ügyességi játékot mutatunk be, mely a játékmenetet tekintve leginkább a Temple Runra hasonlít.

  • Alkalmazásbemutató: Precopter

    Kőkorszaki taxialkalmazást próbáltunk ki, a klasszikus árkád játékok hangulatát idéző app iOS alatt érhető el.

  • Apple iPad mini - piaci igény

    A kisebb méretű iPad a piaci igények miatt születhetett meg. Az Apple így megmutathatta, hogy táblagépes fronton még mindig szuperek.

  • Apple iPhone 5 - öt lett S

    Megújult, sokat változott, megnyúlt és vékonyodott, de vajon megőrzi-e piacformáló és vezető szerepét a sorrendben hatodik iPhone, amely a 4S-t váltja?

Hirdetés