Alkalmazásbemutató: The End App

Ma egy magyar fejlesztésű ügyességi játékról lesz szó, mely a Goroid fejlesztőcsapat boszorkánykonyhájából került ki. Az alkalmazás iOS alapú készülékekre (azaz iPhone, iPod Touch és iPad eszközökre) érhető el, a futtatáshoz az Apple mobil operációs rendszerének legalább 4.3-as verziója szükséges.

Te is alkalmazásfejlesztő vagy?

Ha szeretnéd, hogy az általad fejlesztett mobilos alkalmazásról is írjunk a Mobilarena hasábjain, írj egy e-mailt a hello@mobilarena.hu címre! Előtte azonban megkérünk, hogy olvasd el a az alkalmazások megjelentetésével kapcsolatos felhívásunkat!

Felhasználó vagy?

Támogasd a magyar alkalmazásfejlesztőket azzal, hogy az ingyenes szoftvereket letöltöd, ezzel növelve az adott applikáció számlálóját! A fejlesztők nevében is köszönjük!

A The End App egy poszt-apokaliptikus ügyességi játék, mely során egy hátizsákos túlélővel (később igény szerint zombira cserélhető) kell átszaladni a pályákon, ügyelve a különféle akadályokra. A programban jelenleg két fejezet érhető el, melyek 14 napot ölelnek fel. Az említett két hét alatt minden napra öt küldetés jut, így összesen 70 kihívást teljesíthetünk a játék során. A küldetések mellett a szabad futás játékmód is elérhető.

A fentieken kívül egy az egyben egy Temple Run klónról van szó, a játék szinte minden aspektusából az említett program köszön vissza. Az irányítás ugyanaz: a főhős a képernyőt felfelé simítva ugrik, lefelé becsúszik, jobbra és balra pedig kanyarodik. A futás során érmék helyett szigszalag-tekercseket gyűjtöget az ember (bizonyára a sötét jövőben ez az egyetlen valuta), melyeket le lehet vásárolni a helyi boltban (ezt camp menüpont rejti). A vásárlások eredménye később a pályán manifesztálódik felvehető segédeszközként, ilyen például a szigszalag-mágnes, a pajzs és az extra pont. A boltban úgynevezett extrákra is be lehet ruházni, ezek kvázi használati tárgyakat jelölnek, melyeket a játékban lehet aktiválni; például egy szerencsepénzzel a zsebben halál esetén 50 százalék esély van a játék folytatására.

Bár sok ötletet láttunk már, a megvalósításra nem lehet panasz, a fejlesztőgárda egy nagyon hangulatos posztapok világot hozott létre, mely véleményem szerint jobb hangulatú a Temple Run dzsungelénél. A hangok is jók, a zene illeszkedik a képi világhoz (ám mint minden játékbeli muzsika, ez is unalmassá válik egy idő után), pozitívum, hogy a boltban további számokat is lehet venni (szigszalagért, mi másért). Ezen a téren negatívumnak azt éreztem, hogy az első generációs iPaden hajlamos beakadni az app, ami egy futkározós játéknál nem a legjobb. Emellett néhol elmosódott textúrákat is lehet látni, ám ez viszonylag ritka. Mindezek mellett a retina kijelzőt is támogatja, valamint Facebook-, Twitter- és Game Center integrációval is rendelkezik a szoftver.

További pozitívum, hogy a játék teljes első fejezete ingyenesen elérhető, a további részekért viszont 1,59 eurót (majdnem 450 forint) kell fizetni, ez azonban az összes későbbi pályát tartalmazza. A letöltésért katt erre a linkre, további információért pedig a hivatalos oldal a nyerő.

Értékelés: The End App (iOS 4.3+)
Használhatóság Felületek és grafika Ár/érték arány Letöltés
9 / 10 pont 9 / 10 pont 9 / 10 pont ingyenes (iOS)

dr. Kind

Azóta történt

  • Alkalmazásbemutató: Ball Strike

    Magyar fejlesztésű fitnesszprogramot próbáltunk ki, mely az előlapi kamerát használja a mozgás feltérképezéséhez.

  • Alkalmazásbemutató: Precopter

    Kőkorszaki taxialkalmazást próbáltunk ki, a klasszikus árkád játékok hangulatát idéző app iOS alatt érhető el.

  • Alkalmazásbemutató: Temple Run 2

    A Temple Run második része az elődhöz hasonló sikert aratott, iOS platformon négy nap alatt húszmillióan töltöték le az új verziót.

  • Alkalmazásbemutató: Temple Run Oz

    A Temple Run sorozat legújabb része követi az eddigi jól bevált receptet, ám a mostani játékban már Óz birodalmának tájain rohangálhatunk kedvünkre.

Előzmények

Hirdetés