Alkalmazásbemutató: Metaphor

Hirdetés

Te is alkalmazásfejlesztő vagy?

Ha szeretnéd, hogy az általad fejlesztett mobilos alkalmazásról is írjunk a Mobilarena hasábjain, írj egy e-mailt a hello@mobilarena.hu címre! Előtte azonban megkérünk, hogy olvasd el az alkalmazások megjelentetésével kapcsolatos felhívásunkat!

Felhasználó vagy?

Támogasd a magyar alkalmazásfejlesztőket azzal, hogy az ingyenes szoftvereket letöltöd, ezzel növelve az adott applikáció számlálóját! A fejlesztők nevében is köszönjük!

Még mindig semmi nem pótolja a személyes nyelvtanulás élményét, ám a technológia fejlődésével egyre több eszköze van az embernek, hogy nyelvtudását ápolja, fejlessze és bővítse. Szerencsére mostanában több színvonalas ilyen magyar fejlesztéssel is találkoztunk (Xeropan, Drops), most pedig Csigi Balázs androidos alkalmazását szeretnénk bemutatni. A Metaphor annyiban tér el a fenti alkalmazásoktól, hogy a már meglévő angoltudás finomítására fókuszál, így olyan angolos kifejezéseket és szófordulatokat segít bemutatni, megmagyarázni és elsajátítani, amelyekkel nem csak színesebben, hanem frappánsabban fejezhetjük ki magunkat idegennyelven, jó pontokat szerezve mondjuk egy brit turistával elbeszélgetve.


[+]

A Metaphor két részre osztható: tanulásra és gyakorlásra. Az előbbi menüpont leckékre osztott, amelyek egy-egy angol nyelvű szövegből állnak, tele szófordulatokkal, amelyeknek kérhetjük hangos felolvasását és a magyar fordítás megjelenítését. A leckék érdekes kifejezéseit a Metaphor egyenként, részletesen is bemutatja, és néhány magyarázó oldalanként egy-egy feladatot is kapunk, hogy gyorsan visszaadjuk mindazt a tudást, amit az éppen elsajátítottunk. A leckéhez tartozó feladatokat egy kupacban is megpróbálhatjuk megoldani.


[+]

A gyakorlás, ahogyan a neve is jelzi, az alkalmazásban felbukkanó szavak és metaforák ismétlésére és felelevenítésére szolgál. A következő feladattípusokkal lehet találkozni: párosítós (nyolc kettészedett mondatrészből négy párt kell összeállítani), bélyeges (egy vagy több helyes megoldás kiválasztása a cél), kitalálós (magunknak kell begépelni a hiányzó szavakat), sorba rendezős (egész mondatokat kell összerakni szeletekből) és kitalálós (egy fejezet hiányzó részeinek kitöltése a feladat). A gyakorlás menüpont alatt véletlenszerűen variáltak a feladattípusok, úgyhogy újra meg újra neki lehet menni egy tíz részből álló kis kvíznek, amely kiértékeléssel végződik.


[+]

A Metaphor a könnyed és frappáns szókincsfejlesztésre helyezi a hangsúlyt, és ehhez jól passzol az alkalmazás laza vizuális stílusa, számos apró, kifejezetten angolos kis rajzzal, ikonnal, bélyegképpel és egyéb színesítő elemmel. Az alkalmazás számolja, hogy mennyit haladtunk a leckékkel és a feladatokkal, ezeket egyébként fordulatoknak nevezi. A Metaphor ingyenesen és reklámmentesen szerezhető be a Play Áruházból, azonban csak egy lecke és egy sor feladat érhető el, a többiért ki kell nyitnunk a pénztárcákat. Akad egy short story package névre hallgató csomag 3990 forintért, öt leckével és a fent említett feladatokkal, magyarázatokkal és hanganyagokkal. A New York package hat anekdotát és leckét tartalmaz 4990 forintért, hasonló odafigyeléssel a részletekre. A komplett, vagyis premium package ára 6990 forint, ami a fenti két csomagot tartalmazza. Ezek a mobilappos átlagnál magasabb árak, és talán beleférhetett volna több lecke egy-egy csomagba, mindenesetre, akinek elnyerte a tetszését az ingyenes fejezetet, annak bőven tartogat az összes többi is érdekes, frappáns, hasznos és megismerni érdemes kifejezést, színvonalas és szórakoztató körítéssel. Az alkalmazás a használatom során egyébként néhányszor leállt, de legalább gyorsan újratöltötte magát, szóval maradt még javítanivaló a kódban. A Metaphor 3.0-ás, vagy frissebb androidos mobilt vagy táblagépet igényel a telepítéshez, az ingyenes alapszoftver az alábbi linkről tölthető le.

Azóta történt

Előzmények

  • Alkalmazásbemutató: Drops

    Nyelvtanulást, egészen pontosan szókincsfejlesztést segítő magyar appot mutatunk ma be, ami napi öt percre rabolja el az Ön idejét, és roppant szórakoztatóan oktat.

  • Alkalmazásbemutató: Magyar Logó Kvíz

    Szórakoztató és egyáltalán nem könnyű játék a Magyar Logó Kvíz, aminek a címe mindent elárul. Jó hír, hogy az alkalmazás iOS-re, Windows Phone-ra és Androidra is letölthető.

Hirdetés