Hirdetés

Alkalmazásbemutató - Xeropan

Te is alkalmazásfejlesztő vagy?

Ha szeretnéd, hogy az általad fejlesztett mobilos alkalmazásról is írjunk a Mobilarena hasábjain, írj egy e-mailt a hello@mobilarena.hu címre! Előtte azonban megkérünk, hogy olvasd el az alkalmazások megjelentetésével kapcsolatos felhívásunkat!

Felhasználó vagy?

Támogasd a magyar alkalmazásfejlesztőket azzal, hogy az ingyenes szoftvereket letöltöd, ezzel növelve az adott applikáció számlálóját! A fejlesztők nevében is köszönjük!

Az idegen nyelvek ismerete nem csak más kultúrák és emberek megismerésének alapfeltétele, járjunk akár külföldön, vagy kommunikáljuk helyben, esetleg online, valamekkora nyelvtudás szinte kötelező a mai digitális világban, hiszen számos szolgáltatás és szoftver csak idegen nyelven érhető el. Ez a nyugati világban jellemzően az angol, de Latin-Amerikában a spanyol, Ázsiában pedig régiótól függően a hindi, a kínai vagy az arab a kommunikáció megegyezéses nyelve. A nyelvoktatás kötelező iskoláinkban, nyelvvizsga/nyelvvizsgák letétele pedig a alapfeltétele a diplomaszerzéshez, nincs azonban garancia a piacképes nyelvtudás elsajátítására a közoktatásban, az erre szakosodott, színvonalas nyelviskolák pedig sokszor anyagilag elérhetetlenek, de a nyelvismeret kopásával is számolnia kell az embernek. Ezeken kíván segíteni az ingyenes Xeropan, amely az angol nyelv (újra)tanulását segíti elő.

A magyar fejlesztőcsapat a mobilon elérhető, interaktív és színvonalas nyelvfejlesztést tűzte ki céljául, és a néhány hete megjelent, Androidon és iOS-en is elérhető applikációjuk máris egész népszerűnek mondható. Ennek az egyik oka a flat stílusú, könnyedén átlátható és kezelhető szoftverfelület, no és persze az oktatóanyag minősége. Az alkalmazást főleg függőleges és oldalirányú görgetésekkel fogjuk kezelni, a vizuális körítéssel pedig mindjárt az első indításkor megismerkedhetünk, amikor ki kell választani, hogy mikor és milyen mennyiségben szeretnénk a napi leckéket megkapni, azok képezik ugyanis az applikáció magját.


[+]

Be lehet egyébként jelentkezni facebookos és Google-ös fiókunkkal, ami nem kötelező, ám erősen javallott, hiszen a leckékhez tartozó dolgozatokhoz és a megszerezhető jutalmakhoz és pontokhoz csak így lehet hozzájutni. A közösségi integráció egyébként is kulcseleme a Xeropannak: könnyedén meghívhatjuk ismerőseinket és összevethetjük szorgalmunkat és eredményeinket velük, vagy bárki mással.


[+]

Az első beállítások elvégzése után a leckék oldalon találjuk magunkat, mielőtt azonban a gyakorlati nyelvelsajátításba belefognánk, érdemes a tankönyveim menüpont alatt a húszperces szintfelmérőt kitölteni, hogy mi és az app is tisztában legyen angoltudásunk szintjével. A tankönyveim menüpont alatt lehet egyébként a nyelvtani alapokra szert tenni, méghozzá hat fejezetben (kezdő, alapfok, haladó, középfok, felsőfok, mesterfok). Minden fejezethez tucatnyinál is több nyelvtani tétel tartozik illusztrációkkal, hanganyagokkal és videókkal színesítve és segítve a tanulást, és mindegyik tételhez jár dolgozat, amivel ellenőrizhetjük, hogy sikerült-e az adott témában kiművelni magunkat.


[+]


A dolgozatok többféle típusfeladattal szolgálnak, így például mondatrészeket kell egymáshoz párosítani vagy a helyes/helytelen mondatot kell négy lehetőség közül kiválasztani, de akad igaz/hamis, a szórendet vizsgáló és szövegbehelyettesítő feladat is. Mindezeket rendkívül gördülékenyen, egyszerű ujjmozdulatokkal lehet végezni, a dolgozatok végén pedig kiértékelést is kapunk csillagokkal, jutalompontokkal és a közösségi oldalakon való megosztási lehetőséggel. Az utóbbinak elsősorban motivációs ereje lehet, akár saját magunk, akár mások számára, egy-egy bátorító szó ugyanis további lendületet adhat a nyelvtanulásra.


[+]

Míg az elméleti tudás a tankönyveim fejezet alatt sajátítható el, gyakorlatban a naponta 1-3 alkalommal érkező leckékkel csiszolhatjuk nyelvismeretünket. Egy lecke általában egy érdekes hírt vagy eseményt tartalmaz kép és hanganyaggal kiegészítve. A leckéhez kapcsolódik nyelvtani rész, ami a tankönyv megfelelő tételeire irányítja a felhasználót, szótár, ami magyarul és csatolt hangfájlként angolul is elmagyarázza egy szó vagy kifejezés jelentését, és persze dolgozat, amivel letesztelhetjük, hogy sikerült-e az új szabályokat és szavakat elsajátítani.


[+]

Az új leckék érkezéséről az applikáció informál bennünket, persze az értesítések kikapcsolhatók. A Mobilarena tetszését határozottan elnyerte a Xeropan, amely nem csak hasznos és színvonalas oktatóprogram, hanem gördülékeny kezelésével, átlátható dizájnjával, színes, interaktív tartalmaival szórakoztató csomagban adja át az angol nyelv ismeretét. A Xeropan jelenleg is remekül használható, de tervbe van véve próbanyelvvizsgák és könyvesbolt integrálása, és talán más hasznos extrák beépítése. Az ingyenes használat ára a képernyő alján megjelenő reklámcsík, ami egyáltalán nem zavaró. A Xeropant bátran ajánljuk bárkinek, aki szívesen megtanulna angolul, vagy éppen leporolná nyelvtudását. Az androidos változat 4.0-ás, vagy újabb rendszert igényel, és innen tölthető le, az iOS-es változat pedig 7.0-ás, vagy frissebb verziókon fut el, telepíteni innen lehet.

Bone123

Azóta történt

  • Alkalmazásbemutató: Lottó Monitor

    Sokan szeretnek lottózni, és még többen szeretnének egy kamionnyi pénz nyerni. Lottószelvényeink és a sorsolások információinak nyomon követésében segít a magyar fejlesztésű Lottó Monitor.

  • Alkalmazásbemutató: Laborom

    A magyar fejlesztésű egészségügyi alkalmazással grafikonokon is nyomon követhetjük vérnyomásunktól kezdve vércukorszintünkön át komolyabb laborértékeinket, illetve adatbázisba rendezhetjük gyógyszereinket.

  • Alkalmazásbemutató: Metaphor

    A magyar fejlesztésű, kétnyelvű Metaphor angol kifejezések, szófordulatok, és ahogy a neve is jelzi, metaforák elsajátítására szakosodott.

Előzmények

Hirdetés