Alkalmazásbemutató: iMenetrend WP7-re

Hirdetés

Nemrég mutattuk be a magyar fejlesztésű iMenetrend alkalmazást, amely iOS platformra hozta el a Magyarországon közlekedő vonatok menetrendjeit. A program nagy sikerére való tekintettel elkészült a Windows Phone 7-es variáns is, mely Tóth Gábor keze munkáját dicséri; a fejlesztő együttműködött az iOS-verzió és a menetrend-adatokat biztosító Elvira API készítőivel.

Te is alkalmazásfejlesztő vagy?

Ha szeretnéd, hogy az általad fejlesztett mobilos alkalmazásról is írjunk a Mobilarena hasábjain, írj egy e-mailt a hello@mobilarena.hu címre! Előtte azonban megkérünk, hogy olvasd el a az alkalmazások megjelentetésével kapcsolatos felhívásunkat!

Felhasználó vagy?

Támogasd a magyar alkalmazásfejlesztőket azzal, hogy az ingyenes szoftvereket letöltöd, ezzel növelve az adott applikáció számlálóját! A fejlesztők nevében is köszönjük!

Az alkalmazás mindarra képes, amit az iOS-alapú megoldásnál láttunk. A fő funkció természetesen a menetrendek megjelenítése, melyeket a Keresés gombra kattintva varázsolhatjuk elő. Itt meg kell adni a kiindulási helyszínt, az esetleges érintendő városokat, illetve az utazás célját, melyet szöveges, illetve GPS-pozíció alapon is kitölthetünk. Néhány további opcionális lehetőséget is felvehetünk, ilyen a jegy típusa, a Budapest-bérlet megléte, pótjegy vásárlása és a kerékpár szállítása. Az egyes vonatutak részletes nézetén az indulási és érkezési adatok mellett további információkat is kapunk, ilyen az állomások listája és a térképes nézet is (utóbbi nem mindig működött). A gyakran használt útvonalakat a kedvencek közé is felvehetjük az egyszerűbb elérés érdekében, a Hírek menüpontban pedig a MÁV-val kapcsolatos friss információkhoz juthatunk. Hasznos funkció viszont az Emlékeztető, mellyel riasztást rendelhetünk az egyes vonatutakhoz, így biztosan nem felejt el az ember utazni. A beállítások fülön két opciót engedélyezhetünk, a helymeghatározás és a hírek megjelenítése került ide.

Az alkalmazás ingyenesen elérhető a Windows Phone 7 saját alkalmazásboltjában, a futtatásához a Microsoft mobil operációs rendszerének 7.5-ös verziójával kell rendelkeznünk, azaz minden egyes WP7-alapú mobilon működik az app. A hasznosságához nem férhet kétség, egy mobilkijelzőre szabott, ergonomikus felületekkel rendelkező programon sokkal kényelmesebb menetrendet böngészni, mint egy weboldalon. További információért a Marketplace-en található aloldalt ajánljuk.

Értékelés: iMenetrend (Windows Phone 7.5+)
Használhatóság Felületek és grafika Ár/érték arány Letöltés
9 / 10 pont 9 / 10 pont 10 / 10 pont ingyenes

dr. Kind

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés