Hirdetés

WP blog: Új magyar tartalmak a MarketPlace-en

Nemrég érkezett hozzánk egy sajtóközlemény, amelyben új magyar Windows Phone 7-es alkalmazásokra hívták fel a figyelmet. A közlemény jó pár olyan programot is bemutatott, mely számunkra is új volt, így úgy éreztük, érdemes megosztani a listát. A szoftverek mindegyike ingyenes, a futtatásukhoz Mangóval telepített készülékekre lesz szükségünk, azaz bármely, eddig megjelent WP7-es mobil megteszi. Íme tehát a közlemény, minimálisan módosítva.

Az Origo ingyenes alkalmazásával a nagyvilág, az üzleti élet, a sport, a tudomány, a technika és filmvilág hírei könnyedén elérhetővé válnak a Windows Phone-alapú készülékekre. A kiemelt hírek képsávban tekinthetők meg, míg a 24 óra rovat, kategóriától függetlenül a legfrissebb információkkal szolgál. Az app lehetőséget biztosít a cikkek mentésére, így azok hálózati kapcsolat nélkül is olvashatók.

A MasterCard Mobile alkalmazás segítségével gyorsan és biztonságosan bonyolíthatók az olyan pénzügyi tranzakciók, mint a mobilegyenleg feltöltés vagy internetes vásárlás a MasterCard Mobile Magyarország elfogadóhelyeken. Az applikáció ingyenes és regisztrációhoz kötött, melyhez MasterCard vagy CVC kóddal ellátott Maestro kártya szükséges.

Az angol és magyar nyelven egyaránt hozzáférhető ingyenes Global Soccer alkalmazás a labdarúgás híreivel, a mérkőzések eredményeivel kapcsolatos információval látja el a focirajongókat. A Global Soccer olyan lehetőséget biztosít a kedvenc játékosokról, klubokról, vagy a legérdekesebb bajnokságokról szóló hírek közvetlen elérésére a telefon főképernyőjén keresztül. Az alkalmazás betekintést nyújt a labdarúgás történelmébe, így a futballmúlt érdekességei, az emlékezetes mérkőzések és a világklasszis játékosokról szóló történetek egyaránt megismerhetők.

A Múlt-kor applikáció az esztendő minden napján a világtörténelem legérdekesebb eseményeiről, a nap híres szülötteiről és elhunytairól tájékoztat; az alkalmazás 9000 bejegyzést jelenít meg az év során.

MEK Book applikációval az Országos Széchenyi Könyvtár Magyar Elektronikus Könyvtárának példányai olvashatók a Windows Phone-alapú okostelefonokon. Az alkalmazás a könyveket a telefonkészülék memóriájába tölti, így a magyar és a világirodalom klasszikusai internet nélkül is elérhetők.

A Kulturális GPS lehetőséget biztosít az egyes magyar települések múltjának és jelenének megismerésére. Az ingyenesen letölthető applikáció a történelmi Magyarország területén megtalálható kulturális értékek bemutatása mellett, a kiállítások, turisztikai látványosságok és múzeumok földrajzi helyéről, valamint nyitvatartási idejéről is tájékoztatást nyújt.

Azóta történt

Előzmények