Alkalmazásbemutató: Hexxagon

Ma egy androidos játékot mutatunk be, amely a Blind Logic névre hallgató magyarországi fejlesztőcsapat boszorkánykonyhájából került ki. A csapat két tagot számlál, melléjük pedig egy zenész is asszisztál az alkalmazások készítésében. A srácok már nem újoncok androidos körökben, a Marketen keresztül két további játékuk is elérhető, melyek mind a logikai kategóriában indulnak. Maga az alkalmazás egyébként mindenki számára ingyenes, a futtatásához pedig egy legalább Android 2.1-es készülékre lesz szükségünk.

Te is alkalmazásfejlesztő vagy?

Ha szeretnéd, hogy az általad fejlesztett mobilos alkalmazásról is írjunk a Mobilarena hasábjain, írj egy e-mailt a hello@mobilarena.hu címre! Előtte azonban megkérünk, hogy olvasd el a az alkalmazások megjelentetésével kapcsolatos felhívásunkat!

Felhasználó vagy?

Támogasd a magyar alkalmazásfejlesztőket azzal, hogy az ingyenes szoftvereket letöltöd, ezzel növelve az adott applikáció számlálóját! A fejlesztők nevében is köszönjük!

A Hexxagon személyében egy régi számítógépes játék (mely szintén a Hexxagon, illetve az Infection néven vált ismertté) androidos verzióját tisztelhetjük. A pályától függően két vagy három szereplős programban egy hatszögekből álló pályát kapunk, melyen a kezdetekben csupán néhány mezőt foglalunk el. Minden körben léphetünk egyet egy új mezőre, ezzel megszerezve azt. Amennyiben az új mező szomszédságában az ellenfél tanyázik, az ő területe is a mienk lesz; ez természetesen fordítva is igaz. A cél tehát a minél nagyobb terület elfoglalása, a játék végén ugyanis az nyer, aki a legtöbb mezőt birtokolja. Az aktuális méretet egyébként a játék során is látjuk, ezt az egyes játékosokat jelképező ikon mellett olvashatjuk.

Összesen négy eltérő játékmód közül választhatunk. A Rating, azaz Minősítő mód speciális pontrendszerrel működik, melyben a sakkversenyeknél tapasztalhatóhoz hasonlóan gyűjtögethetjük a pontokat. A Puzzle módban 144 pálya vár minket, melyeket a gépet elverve oldhatunk fel. A kapott pontszámokat folyamatosan nyilvántartja a program, ezt a főmenü megfelelő pontjában követhetjük nyomon. Az unlockolt pályákat ezután a többjátékos módban, a haverok ellen is kipróbálhatjuk, ekkor egy képernyőn, felváltva jönnek a játékosok. A Zen módban pedig az eltelt idő és a nehézség függvényében nő a pontszámunk, valamint az itt elérhető pályákra is igaz, hogy a teljesítésük után a többjátékos (PvP) módban is nekik ugorhatunk.

A grafika kellemes, hozza azt a szintet, amit egy hasonszőrű táblás logikai játéktól elvárhatunk, a szépen megrajzolt elemek mellé korrekt animációk társulnak. A hangeffektek és a zene sem rosszak, bár utóbbi egy idő után könnyen unalmassá válik. Maga a program tavaly május óta elérhető az Android Marketen keresztül, az első kiadás óta számos frissítésen átesett, jelenleg a 2.03-as verziónál jár. Unaloműzőnek nagyon jól bevált, a logikai játékok szerelmeseinek pedig mindenképpen érdemes kipróbálni. Mint azt már említettük, a szoftver ingyenes, letölteni ezen a linken lehet.

Értékelés: Hexxagon (Android 2.1)
Használhatóság Felületek és grafika Ár/érték arány Letöltés
8 / 10 pont 9 / 10 pont 10 / 10 pont ingyenes

dr. Kind

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés