A V15 Pro noccs nélkül lopja el a show-t

Hirdetés

Régen könnyű volt: minden mobilt, amit 100 ezer forint felett árultak, csúcskategóriásnak neveztük. Csakhogy akad ma már olyan drágaság, ami 439 990 forinton nyit, úgyhogy nyugodtan lehet a 150 ezres kategóriát a zászlóshajók belépőszintjének nevezni, 100-140 ezer forint környékén pedig a felső-középkategóriáról beszélni. Éppen ide érkezett a Vivo 29 ezer indiai rúpiás, vagyis 114 ezer forintos mindenes phabletje, ami csúnyán, pontosabban épphogy szépen odaszól a Galaxy S10-et ma bemutató Samsungnak és a Mi 9-et leleplező Xiaominak.


[+]

A középkategóriás V15 Pro ugyanis megoldotta a szelfikamera elhelyezését bármiféle noccs, kameracsepp vagy szimpla, dupla lencsekivágás nélkül, a Vivo Nextől kölcsönözve az egyébként roppant masszív mechanizmust. A 32 megapixeles szelfiegység motorikusan emelkedik ki felülről, fél másodpercen belül így az 1080 x 2340 pixeles Super AMOLED panel teljesen makulátlan, már ha a sarkoknál szükséges lekerekítést zárójelbe tesszük.


[+]

Mindehhez képernyőbe épített ujjlenyomat-olvasó, fémváz és alighanem edzett üvegből készült hátlap tartozik, rajta különleges kamerakiképzéssel. A Vivo ugyanis egybeépítette a szelfikamera mechanizmusát a hátlapi tripla rendszerrel, így a 157,25 x 74,71 x 8.21 milliméteres és 185 grammos paraméterek nem is lettek olyan vészesek, hiszen 6,39"-es panel és 3700 mAh-s telep is belefért, kétcsatornás gyorstöltéssel. Hátul 48 megapixeles főegység dolgozik 12 millió effektív pixellel és f/1,8-as rekeszértékű lencsével, amit 8 és 5 megapixeles modulok egészítenek ki.


[+]

A zoomolás digizális alapokon működik (itt jöhet ki a 48 megapixel előnye), a 8 megapixeles modul pedig a széles látószögű igényeket fedi le (f/2,2). Az 5 megapixeles egység a mélységeffektusoknál segít be (f/2,4). A készülék Funtouch OS 9-et futtat, ami nem saját operációs rendszer, hanem a Vivo egyéni köntöse, Android 9.0-s alapokon. Indiában az angol nyelvi támogatással nem lesz gond, a B20-as LTE sáv azonban hiányzik, és egyelőre kérdéses, lesz-e nyugati piacra szánt variáns.


[+]

A V15 Pro lelke a nyolcmagos Snapdragon 675, 6 GB RAM és 128 GB-os tároló kíséretében. A fényes kék és vörös színekben elérhető phablet ac-s WiFi modemet, 5.0-s Bluetooth antennát, microUSB portot, jack kimenetet, védőfóliát, a dobozban továbbá tokot, gyorstöltőt és fülest is kapott, szóval roppant ígéretes a pakk. Már csak az a kérdés, valaha eljut-e a V15 Pro a nyugat-európai piacra, mert bőven lehet keresnivalója.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Vivo

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés