Nincs szenzorsziget a a Vivo X27-en sem

Bemutatkozott Kínában a Vivo X27, amely kísértetiesen hasonlít az Indiában korábban már befutott V15 Próra, mégis más készülékről van szó, még ha aprók is az eltérések. Közös a 6,39"-es, érintetlen Super AMOLED panel, a 16 megapixeles szelfikamera ugyanis motorikusan emelkedik ki, így csak a kötelező keret maradt meg a panel körül, ami optikai ujjlenyomat-olvasót is rejt.


[+]

Hátul szintén egybe van építve a kamerarendszer a motorikus résszel, és 48 megapixeles a főegység, viszont az X27 mellé 13 megapixeles széles látószögű egységet mellékel, plusz egy 5 megapixeles darabot a bokeh módhoz. A Snapdragon 675-nél valamivel erősebb a 710-es Qualcomm mobilplatform, a 4000 mAh-s telep pedig nagyobb az indiai társénál, így a méretek 157,66 x 74,26 x 8,95 milliméteresre és 188,3 grammosra változtak.


[+]

Mindazonáltal a dizájnelv ugyanaz, és miközben a számos gyártó a noccs és a kameraluk kicsinyítésén, esetleg a szelfiegység kijelző mögé rejtésén dolgozik, ez már a sokadik Vivo phablet, ami elegánsan, és a tesztek szerint kellően szívósan oldja meg a valódi kávamentesítést. Tud még egy trükköt egyébként az X27, amit a V15 Pro nem: alsó portja Type-C típusú, és nem régebbi, microUSB-s.


[+]

Az X27 Kínában 3600 jüanon nyitott, azaz arrafelé 148 ezer forintba kerül 8/256 GB-os kiszerelésben, ezzel egyébként olyan vetélytársai vannak, mint mondjuk a csúcskategóriás felszereltségű Xiaomi Mi 9. A Vivo X sorozat persze eddig is a felső-közép és a csúcskategória határán táncolt, ami általában remek összeszereléssel és jófajta audioképességekkel járt. Ide a gyártó készülékei azonban ritkán jutnak el, és a kínai piacos modellből a B20-as LTE sáv támogatása is kimaradt.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Vivo

Előzmények

Hirdetés