A Sony Xperia 10 II is bemutatkozott

A csúcsmodellek mellett a középkategóriát is aktualizálta a Sony.

A Sony Xperia 1 II mellett ugyanezen nevezéktan mentén az Xperia 10 II is bemutatkozott, utóbbi esetében legalább nem olyan fura kimondani. Az Xperia 10 a középkategóriás vonal, ennek megfelelően olyan nagy változás nem történt, leszámítva a jelentősen nagyobb akkumulátort, ami viszont nem járt szignifikáns méretnövekedéssel, de még könnyebb is lett az új Xperia. Kérdés, hogy ha most sikerült a 157 x 69 x 8,2 milliméteres, IP65/68-as házba 152 grammos tömeg mellett beszerelni egy 3600 mAh-s telepet, akkor tavaly mi volt az a 2870 mAh-s megoldás. A 18 wattos gyorstöltés és az Adaptive Charging maradt.

Hirdetés

[+]

A hardvert 11 nanométeres Snapdragon 665-re cserélték 4 GB rendszermemória és 128 GB belső tárhely mellett, amit maximum 1 TB-ig bővíthetünk microSD kártyával. A 6 hüvelykes Gorilla Glass 6-tal védett kijelző viszont ugyanúgy 21:9 képarányú, 1080 x 2520 pixel felbontású, de OLED. A kávák maradtak, így a 8 megapixeles szelfikamera nem rondít bele a kijelzőbe.

A kamerák száma is nőtt, ezúttal a 12 megapixeles, PD autofókusszal támogatott főkamera mellett találunk egy 8 megapixeles, 2x optikai zoomot kínáló telés szenzort és egy szintén 8 megapixeles ultraszéles kamerát. A hangzást továbbra is LDAC és vezetékmentes aptX HD kodek, valamint a DSEE HX támogatja, megmaradt a 3,5 milliméteres jack csatlakozó; megtartották az NFC-t és a 802.11a/b/g/n/ac szabványon kapcsolódó WiFi-t és az 5.0-s Bluetootht. A hazai árakat egyelőre nem tudjuk, de a gyártót ismerve nem a legújabb ár/érték bajnokot üdvözölhetjük az Xperia 10 II-ben, noha a specifikáció pont a szükséges pontokon fejlődött.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés