A Sharp marad a dupla notchnál

Az Aquos R5G megőrizte a Sharp jellegzetes formatervét, amihez nagyon is up to date specifikációt csaptak.

A Sharp jellemzően a japán piacot célozza, de egyes modelljeik Európában is elérhetők és a magyarországi forgalmazás megoldása is tervben van, de egyelőre nem tudjuk, hogy állnak ezzel. A tavalyi IFA-n kimondottan lelkes volt az illetékes elvtárs és az idei csúcsmodell is elég egyedi holmi lenne a piacon a szokásos két betüremkedéssel, amiből a 16 megapixeles előlapi szenzornak helyet adó nem igazán kifinomult látvány manapság, az alsót viszont a gesztusvezérlést is ismerő, integrált ujjlenyomat-olvasóval rendelkező fizikai Home gomb elég erősen indokolja.

Kijelzőben nem igazán tudnak magukra licitálni a japánok, az Aquos zero2 240 Hz-es paneljénél nem nagyon van feljebb, úgyhogy értelemszerűen a hardverre és a kamerarendszerre fókuszáltak. Azért az Aquos R5G 6,5 hüvelykes, QHD+ felbontású, 120 Hz képfrissítésű Pro IGZO IPS panelje sem rossz U-NEXT HDR kompatibilitással és Dolby Vision támogatással. Mindez IP68-as védettségű, 162 x 75 x 8,9 milliméteres házban, Dolby Atmos sztereó hangszórókkal.

A négyelemes hátlapi kamerarendszer fő szenzora egy 12 megapixeles, f/1,7 apertúrájú egység optikai képstabilizátorral (+ EIS), amit egy 12 megapixeles, 2x optikai zoommal és OIS-szel szerelt telés kamera, egy 48 megapixeles széles látószögű egység és egy ToF szenzor egészít ki. Videózni 8K minőségben lehet a széles látószögű szenzorral úgynevezett Zoom Playback opcióval.

[+]

A hardver impresszív, egyébként meg az idei kötelező kör a kategóriában. Az integrált 5G modemmel szerelt Qualcomm Snapdragon 865-öt 12 GB rendszermemória kíséri az LPDDR5 fajtából és 256 GB UFS 3.0-s szabványú, maximum 1 TB-ig bővíthető belső tárhely. A WiFi 802.11a/b/g/n/ac/ax szabványon kapcsolódik, a Bluetooth 5.1-es verziószámú, 3,5 milliméteres jack csatlakozó van. Egyéb részlet viszont nem derült ki a termékoldalról, többek között az árazás és elérhetőség sem.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sharp

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés