Újabb kompakt modellt kapott Japán

Japánban a Sony és a Sharp is rendszeresen mutat be visszafogott méretű, de korrekt felszereltségű készülékeket. A legújabb a Sharp Aquos Wish.

A Sharp érdekes készülékeket mutat be, de sajnos csak Japánban kerülnek forgalomba. A Sharp Aquos R6 volt például az első készülék 1 hüvelykes szenzorral, 240 Hz-el még mindig a legmagasabb képfrissítésű modell a világon. Szenzorméretben pedig eddig csak a Sony zárkózott fel az Xperia Pro-I-gyel. A most bemutatott Sharp Aquos Wish egy szerényebb készülék, de az 5G-s Snapdragon 480 (4/65 GB) mellett sincs szégyenkezni valója.

147 x 71 x 8,9 milliméteres és 162 grammos készülékbe egy 5,7 hüvelykes, HD+ felbontású panel került, ebbe egy 9 megapixeles előlapi szenzor cseppen. A készülékház rendelkezik IPX5, IPX7, IP6X védelemmel és MIL-STD 810H minősítéssel, nem maradt le a 3,5 milliméteres jack, az ujjlenyomat-olvasó pedig oldalt található.


[+]

A kamerákat sem cifrázták túl, a szelfi egységen kívül csak egyetlen 13 megapixeles szenzor dolgozik a hátlapon. Az 5.1-es Bluetooth viszont támogatja az LDAC és az aptX Adaptive kodekeket, van 802.11ac WiFi, eSIM támogatás, a belső tárhely pedig 1 TB-ig bővíthető microSD kártyával. A gyorstöltés USB Power Delivery 3.0 szabványnak megfelelő, amellyel a 3730 mAh-s telepet tölthetjük. Az apróbetűsből részből az is kiderül, hogy az Android 11-gyel érkező készülékre két főverziófrissítést garantál a gyártó, az IP minősítéssel és a teljesített MIL-STD tesztekkel kapcsolatban pedig részletes leírás található a termékoldalon. Az árat viszont egyelőre nem közölték.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sharp

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés