A Samsung adta el a legtöbb okosórát 2014-ben

A Statista nyilvánosságra hozta az okosóra szegmens 2014-re vonatkozó becsléseit, ami szerint tavaly 89 gyártó összesen 6,8 millió karra csatolható intelligens eszközt tudott értékesíteni világszerte. Bár ez a szám jóval magasabb, mint az egy évvel korábbi, 2015-ben robbanhat be igazán a szegmens, köszönhetően több tucat új eszköznek, ilyen például az Apple Watch.

Tavaly mindenesetre a Samsung csípte el az első helyet 1,2 millió okosóra értékesítésével. A dobogó második fokára Pebble állt fel 700 ezer darab kütyü eladásával. A harmadik helyet a fitnesz kiegészítőiről ismert Fitbit szerezte meg szoros csatában. A Sony, a Lenovo, az LG és a Garmin is jó eredményeket tudott felmutatni, ám a dobogóról lecsúsztak. Az okosórák átlagára tavaly 189 dollár volt. Idén ez a szám is feljebb kúszhat, főleg ha néhány híresség bevásárol a 17 ezer dolláros Apple Watch variánsból.

Azóta történt

Előzmények

  • Samsung Gear Live - Ismeretlen ismerős

    A Gear-széria stílusjegyeiből építkezik a Samsung legújabb okosórája, az igazán komoly eltérések a motorháztető alatt vannak, a Gear Live ugyanis Android Weart futtat.

  • Samsung Gear S - gyere értem, pajti!

    KITT-et vagy Bonnie-t nem fogjuk elérni, bárki mást azonban felhívhatunk a Samsung 3G-s, hajlított kijelzős okosórájával, amely mégsem teljesen önálló.

  • Tízezer Samsung Gear S fogyott 24 óra alatt

    Jól fogyott otthoni bemutatkozó napján a Samsung SIM-kártyával felszerelt okosórája: a Gear S-ből Koreában tízezer darab talált gazdára 24 órán belül.

Hirdetés