Tízezer Samsung Gear S fogyott 24 óra alatt

Hirdetés

A kezdeti útkeresés és tapogatózás után egyre több gyártó rukkol elő valóban hasznos és átgondolt karra csatolható kütyükkel, nem beszélve az egyre tetszetősebb formatervekről, elég csak a Motorola Moto 360-ra, az LG G Watch R-re vagy az Apple Watch-ra gondolni. A Samsung Gear szériája az egyik úttörő sorozat az okosórák között, a mostanában piacra kerülő Gear S-sel pedig ismét szintet léptek, amit a koreai fogyasztók tízezer darab ilyen kütyü megvásárlásával honoráltak a hazai piacra kerülés első napján.

A Gear S különlegességei közé tartozik a hajlított előlap, az okosórák között nagynak számító képernyő és felbontás (2 hüvelykes Super AMOLED, 480 x 320 pixel) és a SIM-kártya foglalat (nanoSIM), ami lehetővé teszi a karóráról való telefonálást is, továbbá 2G-n, 3G-n vagy WiFi-n keresztüli kapcsolódást a világhálóhoz, bármilyen közbeiktatott készülék, mondjuk egy mobiltelefon használata nélkül.


[+]

Összekapcsolódni persze továbbra is lehet más okoskészülékekkel, akár Bluetooth 4.1-en keresztül, a számítógéphez pedig USB 2.0-ás szabvánnyal lehet csatlakoztatni. A Gear S a Tizen operációs rendszert futtatja, a készülék lelke pedig egy kétmagos, 1 gigahertzes SoC. RAM-ból 512 megabájt jár, a belső tároló 4 gigabájtos. A készülék energiaellátásért 300 mAh-s akkumulátor felel. Hogy ez mennyire lesz elég, az első vásárlók kommentjei alapján vélhetőleg hamarosan kiderül.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés